Generacije, rojene nekje od sredine osemdesetih do konca devetdesetih let preteklega stoletja se je, sploh v zadnjem času, prijel skupinski vzdevek ‘milenijci’. O njih, ali bolje rečeno, o nas, se šepeta marsikaj. Pravzaprav se govori toliko in tako nenavadne stvari, da smo še sami začudeni in se šele retroaktivno identificiramo s temi dognanji o sebi.

Vhod

Milenijec je čudna žival. Enciklopedije, ki jih pišejo doktorji preteklih generacij, ugotavljajo, da se najbolje znajde v fleksibilnih delovnih habitatih, ki ponujajo obilo možnosti za socializacijo in izmenjavo idej. Delo v klasičnem pomenu besede mu bojda ne diši, zato si izmišljuje nove poklice: bloger, vloger, influencer, brander. Včasih se milenijci zbirajo v jate in za svoje sodelovanje uporabljajo nenavaden izraz ‘coworking’. Milenjicu po splošnem prepričanju ni do varnosti in stabilnosti, raje ima vedno nove izzive in vsesplošno neopredeljivo fluidnost. Če vsi tako pravijo, pa že mora biti res.

Avditorij za dogodke prezentacije in druženje

Kuhinjski otok in DJ pult v enem

V arhitekturi se ta nov način bivanja in delovanja odraža v pojavljanju vedno več multifunkcionalnih in odprtih prostorov, ki ob nezadostnem razmisleku ostajajo neizkoriščeni ter tako formalno kot vsebinsko prazni.

Avditorij za dogodke prezentacije in druženje

Asketska direktorska pisarna

V arhitekturni pisarni Baam (ki so jo ustanovili milenijci) so razmislili bolje. Pisarne, ki so jih zasnovali za oglaševalce D’agency (milenijce), balansirajo med vsesprejemajočo odprto in klasično zaprto tipologijo delovnih prostorov. V njih je dovolj prostora tako za druženje in fluidnost kot tudi za umik in zasebnost. Verjeli ali ne, ampak tudi milenijci kdaj pa kdaj radi med sabo in svetom potegnemo zastiralo iz filca in v miru – delamo.

Delovna mesta imajo mize prilagodljive po višini in črno piši-briši steno

See ideas where others don’t look soba za sprostitev

Tloris

 

Arhitektura: BAAM arhitekti

Ime projekta:  Pisarne D’office
Investitor: D’Agency LTD
Fotograf: Blaž Jamšek u.d.i.a.
Lokacija: Ljubljana,Slovenija

Leto načrtovanja: 2017
Leto izvedbe: 2017
Površine: 230m2

 

Celoletna naročnina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja