bivanje-lepota-opeke
Arhitekturni dogodek: Bivanje - Lepota - Opeke

Revija Outsider v sodelovanju s podjetjem Wienerberger organizira arhitekturno druženje!

Nastopili bodo nekateri izmed najrelevantnejših arhitekturnih birojev ta hip, z namenom javnega razmisleka o materialnosti arhitekture, o njenem stiku z Zemljo in najboljši možni prihodnosti.

Opeka je starodavni material, ki ga človeštvo že tisočletja uporablja za gradnjo svojih domov. Arhitekure si ne moremo predstavljati brez nje. Trdnost, modularnost in trajnost so lastnosti, ki so pri opeki nespremenjlive. Spreminja pa se tehnologija uporabe. Visokotehnološki postopki omogočajo, da bo starodavni material gradil tudi našo prihodnost.

Vabimo vas na dogodek BIVANJE – LEPOTA – OPEKE, ki bo 10. 5. 2018, s pričetkom ob 17.00 uri, v dvorani Wienerberger Centra masivne gradnje na Dunajski cesti 167 v Ljubljani.

Udeležba na dogodku je brezplačna, parkiranje pa je možno v poslovni stavbi Rotonda ali na parkirišču poleg poslovne stavbe Smelt.

Prijavite se  

 

Prisluhnili boste lahko izbranim govorcem:

ARREA

Težko je klasificirati projekte Maruše Zorec in njenih sodelavcev v biroju Arrea kot projekte »obnove« ali kot »konzervacije«. Zanje je mogoče bolj primeren izraz »prestrukturiranje«, kajti projekti Plečnikove hiše, grajske pristave v Ormožu ali Vetrinjskega dvorca v Mariboru so projekti, v katerih se spomin na staro arhitekturo reducira na ključna načela, na temeljne ideje, slike, materiale, prostore.

ALJOŠA DEKLEVA, dekleva gregorič arhitekti 

dekleva gregorič arhitekti razumejo projektiranje kot raziskovanje na več načinov (prostorskih, socialnih, materialnih, zgodovinskih, …) in odgovor na specifične omejitve in pogoje. Stremijo k izzivanju očitnega. Stil ne obstaja, prej lahko govorimo o sistematičnem pristopu k projektiranju kot organizacijski tehniki, ki močno strukturira prostor in izziva uporabo materialov z razkrivanjem njihove primarne narave. Njihovo delo se razpenja med različnimi merili in programi, kot tudi med različnimi klimami in lokalnostmi. Razumevanje vsakega je ključno za kakršen koli subtilen odgovor znotraj pravil vsakega konteksta.

ALEN ŽUNIĆ

Alen Žunić je osemindvajsetletni hrvaški arhitekturni teoretik. Diplomiral in doktoriral je na Fakulteti za arhitekturo v Zagrebu, magisterij je zaključil na področju arhitekturne teorije in filozofije na GSD Univerzi Harvard. Pred meseci je začel s post-doktorskim študijem na ETH v Zürichu. Je avtor oz. soavtor desetih objavljenih knjig, uspešno se udejstvuje tudi kot arhitekt v praksi.

ALENKA KORENJAK, kombinat. arhitekti 

Alenka Korenjak je soustanoviteljica arhitekturnega biroja kombinat. in skupine prostoRož. Medtem ko se v prvem največkrat srečuje z načrtovanjem enodružinskih hiš in stanovanj – torej prostora za znanega uporabnika, se pri slednjem najpogosteje ukvarja z javnim prostorom in njegovim družbenim pomenom. Prav uporabnost in razmerje do uporabnika je tisto, kar jo v arhitekturi najbolj zanima. kombinat. sta tudi Ana Grk in Blaž Kandus.

ANDREJ MERCINA, TRIIIJE 

Arhitektura arhitekta Andreja Mercine iz biroja TRIIIJE je raznolika in obsega vse od zasebnih domov, pisarniških interierjev, hotelov, lokalov in trgovin, mestnih ureditev in celo do zapora, mošeje in vrtca. Nič manj bogata ni družinska zgodovina arhitekturnega udejstvovanja. Svetovljanski biro Triiije snujejo projekte po vsem svetu in z arhitekturo presegajo geografske in miselne meje.

 

Prijave zbiramo na: [email protected]

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki