Etbin Tavčar
Etbin Tavčar se je rodil leta 1963 v Postojni. Leta 1991 je na Biotehniški fakulteti v Ljubljani diplomiral iz krajinske arhitekture. Med njegova najpomembnejša dela se uvrščajo krajinsko arhitekturna ureditev razširitve pokopališča v Šmarjah pri Sežani (1993), krajinsko arhitekturna ureditev razširitve pokopališča v Sežani (1995), krajinsko arhitekturna ureditev Fabianijeve poti – mreže sprehajalnih poti iz Kobdilja v Štanjel (soavtor Robert Mašera; 2002) in krajinsko arhitekturna ureditev Koseškega bajerja v Ljubljani (soavtorji Rok Žnidaršič, Etbin Tavčar, Iztok Kavčič; 2009).

 

Idis Turato
Idis Turato (1965) je arhitekt in profesor na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Zagrebu ter gostujoči profesor na fakultetah za arhitekturo v Beogradu, Splitu in Ljubljani. Leta 1992 je skupaj s Sašo Randićem soustanovil arhitekturno pisarno Randić Turato, leta 2009 pa je na samostojno pot stopil z Arhitekturno pisarno Turato. Njegovi projekti so bili kar desetkrat nominirani za nagrado EU Mies van der Rohe, prejel pa je tudi vse najpomembnejše arhitekturne nagrade na Hrvaškem in v regiji (Viktor Kovačić, Drago Galić, Vladimir Nazor, Piranesi, Velika nagrada Balkanskega arhitekturnega bienala). Hrvaško je zastopal na 10. Arhitekturnem bienalu v Benetkah s projektom In-Between in na 12. Bienalu v sodelovanju s skupino hrvaških arhitektov s projektom Pavilion.

 

Tatjana Capuder Vidmar
Tatjana Capuder Vidmar je leta 1991 magistrirala iz arhitekture in urbanizma na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani, kjer je leta 1994 tudi doktorirala. Istega leta se je na podiplomskem študiju oblikovanja na AA School of Architecture v Londonu ukvarjala s temo okoljskega parka v Teheranu, prav tako pa je na Ministrstvu za kulturo pridobila status samozaposlene ustvarjalke na področju arhitekture. Kot samozaposlena je delovala od leta 1994 do 2006, tega leta pa je postala izredna profesorica na Biotehniški fakulteti univerze v Ljubljani, na oddelku za krajinsko arhitekturo.

 

Robert Peskar
Rojen 20. junija 1965 v Ljubljani. Samostojni študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključil leta 1992 z diplomsko nalogo Srednjeveške poslikave zunanjščin cerkva v osrednji Sloveniji (mentor red. prof. dr. Janez Höfler), za katero prejel Prešernovo nagrado FF za študente. Pod mentorstvom dr. Höflerja je tudi magistriral in doktoriral. Od leta 1992 do 2005 je bil zaposlen na Zavodu za varstvo naravne in kulturne dediščine v Novem mestu kot konservator za umetnostno dediščino, med leti 2005-2009 je bil direktor javnega zavoda RS za varstvo kulturne dediščine. Od leta 1995 je bil asistent, od leta 2009 pa docent na Oddelku za umetnostno zgodovino, od študijskega leta 2010/11 pa predava konservatorstvo.

 

Tomaž Krištof
Arhitekt, rojen leta 1974 v Mariboru, živi in dela v Ljubljani. Ustanovitelj arhitekturnega biroja Studio Krištof d.o.o., soustanovitelj in prokurist podjetja Dominum—celovite prenove d.o.o., lastnik blagovne znamke DueDiligence Slovenija, doktorand Fakultete za arhitekturo v Ljubljani, redni sodelavec oddelka za arhitekturo FGPA v Mariboru. V mandatu 2019-23 predseduje Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije. V zadnjih letih ob arhitekturni praksi raziskuje možnosti celovite prenove večstanovanjskih blokov iz druge polovice 20. stoletja let pri nas in izražanje političnega skozi arhitekturo.

 

Gregorc Vrhovec Arhitekti
Pisarno GregorcVrhovec arhitekti sta leta 1989 ustanovila Vanja Gregorc Vrhovec in Aleš Vrhovec. Zanima jih predvsem arhitektura s pobudo, arhitektura, ki se aktivno vključuje v družbene procese. Njihovo delo je priznano v svetu in doma: leta 2011 so za hišo Podkoren prejeli AIT Alpine interior Award, leta 2017 DOS oblikovalski presežek za Olimpijski izobraževalni center, leta 2018 zlati svinčnik in nominacijo za Mies van der Rohe nagrado za hišo Celovška, isti projekt pa je leta 2019 prejel tudi Plečnikovo medaljo.

 

Nande Korpnik
Nande Korpnik, arhitekt, danes živi in dela v Celju. Za svoje realizirane projekte je do danes prejel več najvišjih državnih in evropskih nagrad. Na področju svoje arhitekturne prakse se ves čas izkazuje tudi s publicističnimi prispevki v domačih in tujih strokovnih revijah in spletnih portalih in sodeluje na strokovnih tematskih srečanjih. Svoja dela razstavlja na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Kot univerzitetni učitelj tudi predava na katedri za arhitekturo in prostor, Fakulteta za gradbeništvo, Univerza Maribor.

 

Franco Juri
Franco Juri je diplomiral iz geografije in italijanskega jezika s književnostjo. Delal je kot profesor na italijanski gimnaziji in Srednji ekonomski šoli v Kopru, nato pa na Filozofski fakulteti kot asistent italijanske književnosti. V letih 1990 do 1993 je bil poslanec LDS v državnem zboru. V obdobju 1993–1997 je bil veleposlanik RS v Španiji in na Kubi, v letih od 1997 do 2000 državni sekretar na MZZ. Je direktor Pomorskega muzeja Sergej Mašera v Piranu.

 
 
 
 

Vstopnice za dogodek so brezplačne. Prosimo, da svojo udeležbo na festivalu potrdite s prijavo.