Orodja za boljše bivanje

 Mednarodni festival znanosti, umetnosti in arhitekture

Mestni muzej Ljubljana
1. 12. - 2. 12. 2017

 
Prav gotovo se še niste spraševali, kaj ima izjemna arhitektura skupnega s fizikalnimi pojavi v najbolj oddaljenih koncih vesolja, kaj kiparstvo s hip hop ritmi, ali se imajo navdihujoči umetniki, tudi tisti z odrskih desk, kaj pogovoriti s podjetniki, ki stremijo v prihodnost, k tehnološkemu napredku in inovacijam. Morda bi vas zanimalo, kaj imajo arhitekti, ki gradijo v tretjem svetu, sporočiti super uspešnemu menedžerju in motivatorju? Ali pa kaj mora posameznik napraviti, da doseže in preseže lastno kariero in se odloči, da bo ponovno postal samo preprost Nekdo in delal samo še dobra dela? Se včasih zalotite, da si belite glavo, kako bi lahko bil ta naš svet vsaj malo boljši – in da bi tudi sami imeli kaj od tega? Se sprašujete, kakšen pripomoček bi bilo treba izumiti, da bi bila naša tukaj in zdaj še lepša? Uspešnejša? Udobnejša? Pravičnejša? Bolj navdihujoča? Bolj odprta? Igriva?
Ali bi to moral biti kos orodja, kakšna multifunkcijska naprava za izboljšanje našega bivanja? Sobivanja? Našega delovanja? Bi to lahko bil čudežni koktajl, morda samo ena vrhovna modra beseda, odločilna misel, bi morali izumiti stroj za najboljše zglede, ali bi to morala biti samo preprosta in jasna navodila za stremljenje k perfekciji, izvijač za humor, opomnik za objemanje?
Pri Outsiderju verjamemo, da lahko skupaj izumimo takšen stroj, orodje za boljše bivanje. Skupaj z našimi gosti, uglednimi mednarodnimi strokovnjaki, arhitekti, umetniki, podjetniki, publicisti, ekscentriki, preprostimi ljudmi in vami, seveda, se bomo družili in razmišljali o najrazličnejših načinih, kako izboljšati naše bivanje in delovanje.
Se sliši noro? Naivno? Zanimivo? Izjemno zanimivo?
Mi že komaj čakamo!