Iva Smrke Kröger
arhitektka

Iva je vodja projektov in partnerka v švicarskem biroju Herzog & De Meuron. Na tem položaju je daleč najmlajša in edina ženska. Je vizionarka s strastjo do arhitekture in njene zmožnosti, da izboljšuje človeška življenja.
Matevž Lenarčič
pilot, biolog

Je alpinist, fotograf in pilot, ki je trikrat obletel svet. Diplomirani biolog in avtor enajstih knjig. “Vse, kar se dogaja na planetu, ostaja tukaj, planet je relativno majhen, daleč od tega, da bi bil neskončen in neuničljiv. Če mislimo, da problemi ljudi na drugem koncu sveta niso tudi naši problemi, se prekleto motimo.”
Maruša Sagadin
arhitektka

V svojem umetniškem delovanju raziskuje področja kot so arhitektura, gender, jezik in skulptura. Njena dela – inštalacije, skulpture, videe in performanse – realizira tako v razstavnih kot tudi v javnih prostorih. Od 2011 do 2017 je predavala na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju (Akademie der bildenden Künste Wien).
Andrej Bernik
arhitekt

Andrej Bernik v Parizu vodi arhitekturni biro Fieldwork. Zanima ga kako prek arhitekture vzpostaviti trajno ravnotežje med človekom in njegovom okoljem. Prvi korak v tej smeri je opustitev delitve na tisto kar prepoznavamo kot naravno ali umetno. Tenutno na to temo razvija Terciarni gozd.

Studio Moste
arhitekta, rokodelca

Klara Zalokar in Klemen Zupančič sta mlada arhitekta, ki se posvečata predvsem ročnemu izdelovanju lesenega pohištva po tradicionalnih metodah.
Jani Kutin
sirar, kantavtor

Jani Kutin iz pozabljene vasi Čadrg se ukvarja z ekološkim kmetovanjem in sirarstvom. Je del dua Bakalina, ki preko pesmi hudomušno pripoveduje o kmečkem življenju.
Andreja Gomboc
astrofizičarka

Dr. Gomboc je profesorica astronomije na fakulteti za naravoslovje na novogoriški univerzi in gonilna sila astrofizike v Sloveniji. Posebej jo zanimajo nova obzorja v astrofiziki črnih lukenj, od raztrganja zvezd v njihovi bližini do rojstva črnih lukenj v najsilovitejših eksplozijah v vesolju.
Magdalena Reiter
koreografinja, plesalka

Plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja. Kot koreografinja je sodelovala pri gledaliških, filmskih in opernih produkcijah, prejela več mednarodnih nagrad. Je ustanoviteljica in umetniška direktorica zavoda Mirabelka in VIBRE – mednarodnih poletnih plesnih delavnic v Ljubljani.
Robert Dolinar
arhitekt

Po zaključenem študiju arhitekture v Ljubljani je študiral filozofijo v Padovi, nato pa nekaj let poučeval in delal v Albaniji. Teologijo je doštudiral v Londonu. Od leta 2011 živi v domovini, kjer ustvarja skozi fenomena sakralnosti in doma.
Uroš in Petra Dobnikar
travmatolog in pianistka, srčna človeka

Petra je akademska pianistka in profesorica klavirja. Uroš je kirurg travmatolog. Ustanovila sta neprofitno in dobrodelno organizacijo Zavod Šola Luči. Petra in Uroš si srčno želita, da se ljudje povežejo sami s seboj in z drugimi in tako odkrijejo ter aktivirajo vrelec moči in ljubezni v sebi, ki je vir izpolnjenega življenja.
Urša Menart
režiserka

Mlada režiserka in scenaristka, avtorica uspešnih dokumentarnih filmov Veš, poet, svoj dolg, Kaj pa Mojca? in Nekoč je bila dežela pridnih.
Matej Čer
podjetnik, predavatelj

O spremembah v avtomobilski industriji ter digitalni revoluciji govorijo najbolj pogumno, neposredno in provokativno. Je vodja prvega slovenskega električnega “car sharinga”, družbe Avantcar.
Kristjan Pečanac
start-up guru

Pred petnajstimi leti se je napotil v Silicijevo dolino po investicijo za svoj start up Daisy, zdaj pa Kristjan Pečanac svoje izkušnje deli z mladimi v ljubljanskem Hekovniku.
Tadej Juranovič
arhitekt

Tadej je med večletnim procesom introspektivnega raziskovanja prebivanja in arhitekture razvijal idejo o globljem, senzoričnem doživljanju arhitekturnega prostora.
Srđan Nađ & Urška Podlogar Kos
arhitekt in krajinska arhitektka

Pragmatika, ki uživata v preurejanju kaosa v red, reševanju problematičnih zadev ter iskanju preprostih in kreativnih odgovorov. Želja ne izpolnjujeta.
Gregor Božič
režiser

Mladi režiser, zbiratelj starih sort sadja s sadovnjakom avtohtonih starih sort širšega mediteranskega prostora v Goriških Brdih.
Nataša Berk
umetnica, performerka

Opišemo jo lahko kot ironično-provokativno avantgardistko eksistencializma z opaznim abstraktnim instinktom. Zanjo je značilno, da jo zvrsti ne omejujejo, zato deluje na številnih področjih umetnosti in se ukvarja z različnimi mediji. Pomemben del njenega umetniškega izražanja je performans.
Matej Zalar
superpodjetnik

Matej Zalar je direktor uspešnega mladega slovenskega tehnološkega podjetja Visionect. Razvili so eno najsodobnejših tehnologij za brezžične digitalne prikazovalnike, ki delujejo na osnovi e-papirja.