FIBRAN je eden največjih evropskih proizvajalcev toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena (XPS) najvišje kakovosti, ki jih izdeluje pod blagovno znamko FIBRANxps.

Zelo veliko pozornosti posveča samemu razvoju materiala in kakovosti proizvedenih izdelkov. Skladno z evropskimi normami je kakovost proizvodov preverjena v neodvisnih laboratorijih inštitutov, kot so FIW München, ZAG Ljubljana in IGH Zagreb.

Visoko usposobljena strokovna ekipa, vsakodnevno nudi tehnično pomoč, svetovanje arhitektom, izvajalcem in investitorjem. Velik poudarek daje FIBRAN na celovitih rešitvah energijskega ščita stavbe. Za vse detajle in tehnične rešitve, kako načrtovati ali zgraditi energijsko varčno ter zdravo stavbo, lahko najdete na naši domači spletni strani ali portalu Energijski ščit: https://energijskiscit.si.Sanacija v posebnih pogojih

Za kakšne posebne pogoje gre? Govorim npr. o spomeniškem varstvu, ki zahteva ohranjanje zunanjega videza, ali o posebnih zahtevah investitorja [P1] glede zunanje fasade. Posledično je treba toplotno izolacijo načrtovati na notranji strani stene ali v jedru konstrukcijskega sistema.

Zakaj je toplotna izolacija nujna tudi pri sanacijah? Kakovost bivalnega okolja je pogojena tudi z vrednostjo občutene temperature v prostoru, ki je kombinacija temperature obodnih površin in zraka v prostoru. Toplotna izolacija dvigne temperaturo obodnih površin v zimskem času.

Kakšna toplotna izolacija[ je najprimernejša? Takšne aplikacije zahtevajo trdno toplotno izolacijo, ki se ne navzame vlage in vode; npr. pri notranji toplotni izolaciji vlažnih kletnih sten ali pri aplikaciji toplotne izolacije v jedru in pri ulivanju vidnega betona ob toplotni izolaciji; podobno velja tudi za primer obloženih fasad. Za takšne pogoje je odlična toplotna izolacija iz ekstrudiranega polistirena FIBRANxps.

Za tehnično pomoč se lahko kadarkoli obrnete name natasa.iglic@fibran.si, z veseljem vam pomagam.