Ponosni smo, da je revija Outsider v prvih petih letih svojega delovanja postala osrednji slovenski medij na področju arhitekture. Naša skupnost iz dneva v dan raste, naš glas pa seže vedno dlje.

Pridružite se nam! Z naročilom revije podprete Outsiderjevo delovanje.

Za celoletno naročnino boste odšteli le 25,00 €.

Kaj vam prinaša celoletna naročnina?

4 redne številke revije Outsider

Vsaka izmed številk obsega skoraj 200 strani kakovostnega branja in je posvečena izbrani aktualni temi. Revija izhaja v marcu, juniju, oktobru in decembru (za vsak letni čas ena edicija). (NAROČITE TUKAJ)

Posebne izdaje

Nekajkrat letno pripravimo posebne izdaje Outsiderja. Naročniki revije jih ob izidu prejmete v svoj poštni nabiralnik.

Ugodnosti pri nakupu festivalskih vstopnic

Revija Outsider vsako leto gosti festival Orodja za boljše bivanje. Naročniki imate popust pri nakupu vstopnic.

Stik z aktualnimi temami iz sveta arhitekture

Vsak teden v svoj e-poštni nabiralnik prejmete Outsiderjev newsletter, v katerem vas oskrbimo s svežimi novicami. (NAROČITE SE TUKAJ)

Kaj vse s svojo podporo omogočite?

Outsider deluje na številnih različnih področjih. Z rastjo in širjenjem naše skupnosti se je tudi naša dejavnost razvejala. Na prvem mestu za nas je opozarjanje na problematične teme, povezane z arhitekturo in urejanjem prostora, ter predstavljanje zanimivih osebnosti, vrhunske arhitekture in vseh ustvarjalnih zgodb, ki presegajo meje.

Številni bralci omogočate, da je naše uredništvo povsem neodvisno. Edina merila za izbor naših tem so kakovost, relevantnost, aktualnost in smiselnost.

Nastajanje tiskane revije

Tiskana revija predstavlja jedro našega dela. Z veliko predanosti in navdiha skrbno izbiramo kakovostno arhitekturo in pripravljamo bogate vsebine vsake številke. Ničesar ne naredimo dvakrat enako; vsaka številka je zato samosvoja in drugačna, aktualna in brezčasna hkrati.

Nastajanje spletnih vsebin

Spletna stran outsider.si vsak teden postreže z raznolikim naborom avtorskih člankov, ki segajo vse od predstavitev aktualnih arhitekturnih realizacij do kolumen, komentarjev, razmislekov, intervjujev, refleksij dogodkov itd. Z naročilom tiskane revije omogočite, da so spletne vsebine na voljo bralcem povsem brezplačno!

Outsiderjevi natečaji

Outsider redno razpisuje arhitekturne in literarne natečaje. Pravkar smo zaključili natečaj za instalacijo med zidovi solinarske hiše, na katerega je prispelo kar 252 predlogov z vsega sveta, in s tem mednarodno javnost opozorili na propadanje solinarskih hiš.

Nagrajen projekt bo predvidoma v letu 2020 tudi izveden.

Outsiderjeve akcije in pobude

Zavzemamo se za izboljšanje razmer na področjih arhitekture in urejanja prostora, kjer prepoznamo možnost za napredek. V preteklosti smo sprožili obsežne akcije za nadaljevanje projekta gradnje NUK 2, raziskave na področju stanovanjske politike, pobude za izboljšanje stanja na področju arhitekturnega dela, spremembo gradbene zakonodaje in prekinitev statusa quo na območju Sečoveljskih solin.

žepne knjižice

Izdali smo dve žepni knjižici: zbirko kratkih zgodb Straniščne spletke, izbor najboljših zgodb z istoimenskega natečaja, ter Domače knjižnice, serijo prispevkov o domačih knjižnih zbirkah, ki sta jih sijajno predstavila Agata Tomažič in Jošt Franko.

Festival Orodja za boljše bivanje

Enkrat letno prirejamo arhitekturni festival Orodja za boljše bivanje, na katerem gostimo priznane domače in tuje strokovnjake s področja arhitekture, oblikovanja, gradbeništva in umetnosti.

Outsiderjeve Asociacije

Serija kratkih filmov, ki so brezplačno na ogled na našem youtube kanalu, predstavlja znane slovenske arhitekte in njihov način razmišljanja.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili.

Ostanite z nami,

Vaš Outsider

OUTSIDER 2020: Ajda Bračič, Miloš Kosec, Pia Prezelj, Srđan Nađ, Matevž Granda, Nina Granda, Bor Pungerčič, Tinka B. Prekovič, Jana Jocif
Foto: Janez Marolt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja