DMAA_270_sel_hpi_013
Outsider v Prekmurju

Tovornjak je pripeljal v Prekmurje outsiderja. Nihče ne ve, kako je zares videti. Vse kar ga oblikuje, je njegova okolica.

To je popolna outsiderska hiša – njena zrcalna fasada odseva prostor, v katerega je  umeščena. Njena podoba se spreminja skupaj z okolico. Zjutraj je hiša kot sončni vzhod, podnevi sledi oblakom, ponoči pa je planetarium. Neskončno je igriva, izmuzljiva in praktična. Lahko stoji kjerkoli. V vsakem okolju  lahko blesti.

Arhitekti po vzoru te nevidne hiše ponujajo prefabriciran modularni sistem. Naročnik lahko hišo oblikuje po svojih željah. Hiša je zasnovana v modularni meri 14,5 x 3,5m, kar omogoča transport s tovornjakom. Notranjo razporeditev določata dimnik in sanitarna stena. Vse ostalo je prilagodljivo uporabniku. Prefabricirano leseno konstrukcijo lahko tovornjak dostavi kamorkoli.  Več enot je moč združiti v večjo. Fasada je ukrojena po meri naročnika.

big_84.31.pr,270_selected_024

Inovativna zasnova in mobilnost lahko nudita odgovor na sedanje stanje v gradnji individualnih hiš, v katerem je  pot do lastne hiše zelo težka. Ključne prednosti te očarljive hiše so enostavnost, dostopna cena in primernost za vse lokacije. V primerjavi z dragim in birokratsko izjemno zahtevnim procesom gradnje običajne hiše, ponuja nevidna hiša navdušujočo alternativo.

Arhitektura: Delugan Meissl Associated Architects, Avstrija
Fotografije: Christian Brandstätter

Slovenija, 2014

Mailchimp brez napisa

Povezani članki