000-read-write-landscape-FB-1
Read/Write Landscape

Read/Write Landscape je niz štirih predavanj o oblikovanju prostora skozi prizmo sociologije, krajinske arhitekture, arhitekture in literature. Tokratni dogodek bo soočil procese sinteze imaginarnih in fizičnih prostorov.

 

Landezine LIVE, torek, 13. 2. 2018 ob 17:00, v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, Slomškova 18, Ljubljana. Več informacij o dogodku na landezine.com/live oz. [email protected]

 

Govorci

Pavel Gantar, urbani sociolog, bo spregovoril o oblikovanju prostora kot kulturni disciplini in o vezeh med prostori in družbo, ki so onkraj nujnega. Kako sta estetika in poetika še vedno relevantni pri oblikovanju prostora v času eruptivnih okoljskih in socioloških izzivov?

Georges Descombes je švicarski krajinski arhitekt. Predstavil bo poetično intervencijo Renaturalizacije reke Aire pri Ženevi. Descombes svoj oblikovalski pristop k projektu primerja s pisanjem Marcela Prousta, zgodi se med čutnim in realnim.
superpositions.ch

Klaske Havik je nizozemska arhitektka, pisateljica, urednica in profesorica se analize urbanih prostorov loteva z literarno metodo. Predstavila bo svojo knjigo Urban Literacy – Reading and Writing Architecture, za katero je uvod napisal Juhani Pallasmaa. Kot prispodobo za svojo tezo o povezavi med literature in arhitekturo Havik uporabi prav ljubljansko Tromostovje.
writingplace.org

Chris Eckman je glasbenik, skladatelj in pisec. V njegova dela je krajina čvrsto vpeta, premika se med abstraktnim in realnim in deluje bodisi kot koncept, ambient ali pa celo kot vsebinsko izhodišče. Chris bo prebral nekaj izbranih odlomkov iz serije esejev ‘Imaginative Geographies’, z njim pa bomo spregovorili še o vplivu krajine na njegovo ustvarjanje.
chriseckman.net

Serijo predavanj Landezine LIVE organizira Landezine – Društvo za promocijo krajinske arhitekture s sedežem v Ljubljani. Glavna dejavnost društva je urejanje mednarodnega krajinskoarhitekturnega portala www.landezine.com, ki ga dnevno obišče prek 5000 ljudi z vsega sveta.

 

Cena vstopnic je €8 v predprodaji prek spletne strani landezine, ter €10 na dan dogodka v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, na Slomškovi 18 v Ljubljani.

Kontakt za podrobnosti:
Zaš Brezar: [email protected] / +386 40 81 40 04 / skype: zasbrezar

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/981473695343342/

 

 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki