Studio360_interior_CAT'S_RESIDENCE_01
Studio 360: Stanovanje po meri mačk

Pri Studiu 360 so opremili stanovanje, ki poleg človeškim uporabnikom udobje zagotavlja tudi trem mačjim prebivalkam.

Stanovanje se nahaja v eni novejših ljubljanskih stolpnic in skozi okna odpira širok pogled na mesto. Arhitekti so se pri zasnovi tlorisa osredotočali predvsem na njegovo funkcionalno preoblikovanje, ki bi ustrezala življenjskemu slogu in potrebam družine. Ena izmed zahtev naročnikov je bilo tudi zagotavljanje prijetnega bivalnega prostora za tri mačke. Mačje udobje so arhitekti zagotovili s številnimi diskretnimi rešitvami. “Kotni pohištveni element denimo vsebuje televizijo, avdio opremo, omaro za shranjevanje ter police za muce iz sisala. Garderobna omara ob vhodu pod klopjo skriva mačje stranišče in hrano za muce, drsna vrata in notranje svetilke pa jim omogočajo plezanje. Vse pohištvo je zaradi lažjega čiščenja bodisi dvignjeno od tal bodisi sega povsem do tal,« pravijo arhitekti.

Sicer so se večji posegi v obstoječ tloris stanovanja zgodili še na dveh mestih: manjše sanitarije so bile razširjene in preurejene v hodnik z garderobo, dnevni prostor pa po novem predeljuje stena, za katero je urejena dodatna otroška soba. Stanovanje zaznamujejo umirjeni nevtralni toni, ki postanejo ozadje za številne niše in police, v katerih najdejo svoj prostor knjižni in oblikovalski zakladi.

 

Studio 360:

“Glavno vodilo pri oblikovanju notranje opreme je bila funkcionalnost in želja po čim boljši organizaciji. Največji izziv pri projektu je bilo ustvariti ambient, v katerem se bodo tako člani družine kot tudi njihove mačke počutili udobno in prijetno.«

Arhitekturna pisarna: Studio 360 d.o.o.

Arhitektura & notranje oblikovanje: mag. Lidija Dragišić u.d.i.a.

Naročnik: zasebni

Projekt: adaptacija in notranja oprema stanovanja

Fotografije: Miran Kambič

Lokacija: Ljubljana, Slovenija

Leto realizacije: 2019

Površina prostora: 120 m2

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki