btumen
7. Brumen - bienale vidnih sporočil Slovenije

Po dveh letih se Bienale vidnih sporočil Slovenije vrača z osrednjim strokovnim dogodkom, pregledno razstavo slovenske oblikovalske produkcije, ki bo postavila na ogled 210 del v različnih grafičnih tehnikah, ki jih je petčlanska mednarodna žirija uvrstila v ožji izbor. Razstavljena dela se bodo v torek, 20. 10., na slovesnosti v Narodni galeriji v Ljubljani, potegovala za Brumnove nagrade v 26 tekmovalnih kategorijah ter prestižno Veliko Brumnovo nagrado za najboljše delo Bienala.

Istega dne bo v dopoldanskem času v prostorih Kina Šiške že tradicionalno potekal Mednarodni oblikovalski dogodek, na katerem bodo nastopila velika imena mednarodnega oblikovanja: Michael Bouvet (Francija), Liza Enebeis (Nizozemska), Merijn van Velsen (Nizozemska), Leonardo Sonnoli (Italija), Max Gadney (Velika Britanija) in Artur Rebelo/R2 (Portugalska). Predavanja, namenjena tako strokovni kot tudi splošni javnosti, bodo obravnavala različne načine, na katere oblikovalci iščejo navdih za svoje ustvarjanje, ter razpetost med umetniško in komercialno funkcijo oblikovanja v današnjem svetu.

Poleg že omenjenih dogodkov bo letošnji Bienale ljubiteljem vizualnih umetnosti v spremljevalnem programu postregel še s pregledno razstavo (*)tomato v objektivu, vizualnega umetnika Tomata Koširja, dobitnika številnih oblikovalskih priznanj, tudi Velike Brumnove nagrade 6. Brumna.

Tomato Košir je avtor znaka Outsider.

 

19.10.2015, spremljevalni dogodek, Galerija Kresija, 19:00, (*) tomato v objektivu, otvoritev razstave

20.10.2015, Narodna galerija, 19:00, Bienale vidnih sporočil Slovenije – otvoritev razstave in podelitev nagrad

20.10.2015 Kino Šiška, 10:00 Mednarodni oblikovalski dogodek – otvoritev razstave

20.10.2015 Kino Šiška, 10:00 Mednarodni oblikovalski dogodek – sklop predavanj

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki