nox-1
Aleš Čavlović, NOX interier: Zasnova notranje opreme je zelo osebna stvar

Z Alešem Čavlovićem, vodjo salona NOX interier v Ljubljani, smo se pogovarjali o kakovostnem pohištvu, notranji opremi in njihovem sodelovanju s strankami.

Kako pri NOX Interierih izbirate partnerje in kaj se vam zdi pri posamezni znamki ključno?
Na področju notranje opreme je krog izbranih in priznanih proizvajalcev majhen, in slovensko tržišče prenese le nekatere od njih. V NOX Interierju smo skrbno zasnovali in ustvarili izbor določenih, ki na tržišču veljajo za najboljše tako po kakovosti kot po slogu opreme, ki jo ponujajo. Kombinacije materialov in barv naših dobaviteljev med seboj delujejo usklajeno in domu dajejo brezčasen videz. Kot prej omenjeno je njhova kvaliteta priznana na tovrstnem področju in so »trendsetterji« v pohištveni industriji.

Kakšne so za vas tiste lastnosti vaših partnerjev, zaradi katerih se odločite za dolgoročno sodelovanje?
Poleg že prej omenjene kvalitete in inovativnega dizajna je pri delu s končnim kupcem pomemben tudi njhov servis in njihova izredno dobra komunikacija od samega naročila do dobave. Ob trenutnem povpraševanju je to del procesa, kjer rado pride do zapletov, in ekipa, ki je sposobna hitro odgovoriti na vprašanja, je ključ do kvalitetno dobavljenega naročila in zadovoljnega kupca.

Kaj je za vas dober interier? Katerih načel se držite pri oblikovanju in od katerih ne odstopate?
Splošno vprašanje, na katerega težko direktno odgovorim. Sama zasnova je zelo osebne narave in nastaja v odnosu med naročnikom in nami. Naše delo zajema tehnične rešitve in usklajenost vseh barv in produktov, ki jih umeščamo v prostor. Interier kot tak se loči na različne bivalne enote od dnevne sobe, spalnice do kuhinje in ostalih prostorov znotraj našega bivanja. Zato, se vedno naredi smiselna barvna povezava v skladu z naročnikovimi potrebami in ugodjem, ki jih za normalno bivanje potrebujejo. Seveda, v primeru neskladja se ta podprejo z argumenti, skicami in drugimi orodji, ki se jih za ta namen uporablja. Tu je  dobrodošlo orodje izdelava renderjev, kjer se hitro vidi določena odstopanje med željo in realizacijo. Seveda je predhoden proces sestanka in izdelava osnovnih skic nujno potreben korak k boljšemu rezultatu.

S kakšnimi željami in težavami stranke največkrat pristopajo k vam?
Z različnimi, vsak prostor zahteva svoje in se težko opredelim le na določene. Večinoma se zatakne ob naročilih, kjer se pogovarjamo o nepremičnih produktih kot so kuhinja, omara; skratka, o produktih, ki so vgrajeni, in so tudi nekako cenovno najtežji zalogaj. Kuhinja je sedaj prostor druženja in ne samo prostor priprave nujnega obroka, zato je njena uporabnost morda eden najbolj ključnih elementov v stanovanju, ki mu stranke posvetijo največ časa.

Kako pri vas poteka proces dela s stranko? Kako celovito pristopate k oblikovanju?
Začnemo vedno s sestankom v našem salonu, kjer si ogledamo razstavljene kose in pričnemo z usklajevanjem in splošno debato o uporabnosti, načinu in stilu življenja ter samo dnevno dinamiko, ki jo vsaka družina ima. Na osnovi pridobljenih informacij se prične gradnja zgodbe, v kateri bo družina zaživela. Tu se v osnovi ločita še dve zadevi: ali se pogovorjamo le o renovaciji ali opremljanju novega doma. Vsak ima svoje omejitve prostorov in temu primerno prilagodimo serijske izdelke. Zaradi našega ozadja v NOX Interierju, katerega lastnik je podjetje HIT Preless d.o.o., ki uspešno opremlja hotele in druge javne prostore po naročilu, lahko ponudimo tudi izdelke iz naše mizarske delavnice. Iz tega naslova smo zagotovo najbolj fleksibilni na našem tržišču glede notranje opreme.

Kakšne vse storitve lahko stranki ponudite?
Izrise in izdelavo projektov notranje opreme z pripadajočimi renderji, projekt se lahko posebej naroči ali pa se tega kompenzira z naročilom opreme pri nas. Tu je sicer malo omejitve glede velikosti naročila, vendar se vedno čimbolj približamo projektu na način, da sta obe strani zadovoljni. Istočasno seveda ponujamo tudi produkte izven naših ekskluzivnih pogodb z priznanimi dobavitelji, in samo tako bližje različnim cenovnim razredom opreme. Tudi te alternative so skrbno izbrane in dosegajo zelo visoko kakovost glede na ceno, ki jo naročnik plača. Z lastno proizvodnjo lahko tudi kaj prilagodimo, pretapeciramo v naši tapetniški delavnici ipd.

Zakaj se je pri oblikovanju prostorskih rešitev pametno obrniti na strokovnjaka?
Eden izmed razlogov je zagotovo ta, da stranka lahko prihrani na času iskanja artiklov, čas pa je v dandanašnjem svetu precej pomemben, in pa zaradi finančne strukture celotnega projekta. Kupec se z ustrezno predpripravo načrtov izogne dodatnim nepotrebnim stroškom, montaže potekajo z manj težavami, navsezadnje poskrbimo, da je naše blago ustrezno zmontirano in barvno usklajeno in tako dom postane nekaj več kot le skupek naključno izbranih kosov. Vsak projekt je sestavljen iz želja stranke in sredstev, ki so namenjena za projekt. Z neko dvosmerno cesto vedno najdemo pot, kjer bo kupec zagotovo zmagovalec.

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki