tele2-rijeka-interijer05
Brigada: Pisarne Tele2, Reka

Ekipa hrvaškega podjetja Brigada je zasnovala pisarne za mobilnega operaterja Tele2 v Reki.

Brigada poleg arhitektov združuje še oblikovalce, strokovnjake s področja prodaje ter svetovalce. Projekt zasnujejo od začetka do konca: najprej identificirajo naročnikove potrebe, oblikujejo rešitev zanje in nato svoj koncept tudi uresničijo. S hrvaškim mobilnim operaterjem Tele2 so že sodelovali pri oblikovanju sedeža podjetja v Zagrebu, ob pripravi projekta za novo podružnico na Reki pa so nadaljevali in razširili svojo vizijo. V novi pisarni so posamezni prostori posvečeni različnim aktivnostim, ki jih zaposleni opravljajo čez dan. Ustrezno okolje, prilagojeno ekipnemu delu, manjši krogom na sestankih ter individualnim nalogam, omogoča optimalno učinkovitost in dobro počutje.

„Kljub fizični razdalji med sedežem podjetja in regionalno pisarno smo uspeli ustvariti občutek povezanosti in pripadanja med zaposlenimi, tako da se vsi počutijo domače in sprejeto, ko obiščejo katerokoli izmed pisarn,“ povedo arhitekti. Interier v nevtralnih tonih in jasnih linijah  tu in tam prekinjajo živahne barve in teksturirane površine. Rdeča kuhinja, modra sejna soba in zeleni kotiček za video klice so usklajeni s celostno podobo podjetja, ki temelji na barvni kombinaciji rdeče, modre in zelene. V pisarnah je zaradi pregradnih zasteklitev obilo svetlobe, več zasebnosti v sejni sobi pa lahko zaposleni dosežejo s sivimi zavesami.

Ime projekta: Pisarne Tele2

Arhitektura: Brigada: Damjan Geber (Kreativni direktor), Zoja Ivanišević (Projektna managerka), Mia Petričević (Arhitektka), Dina Bartolić (Produktna oblikovalka)

Fotografije: Domagoj Blažević
Lokacija: Rijeka, Croatia
Leto: 2020
Investitor: Tele2
Izvajalci: GRAFOK inženjering d.o.o., STOLARIJA KOŠEC d.o.o.

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki