01
Druga številka revije OUTSIDER na policah!

Arhitektura je na prvi pogled statična, nasprotje mobilnosti. V drugi številki revije Outsider raziskujemo arhitekturo, ki s svojim obstojem izboljšuje okolje in tako povzroča mobilnost: spremembe v bivalnih pogojih okolice.

“Medtem ko je nastajala pričujoča številka revije Outsider, je Nasina sonda New Horizons po devetih letih in pol potovanja dosegla Pluton in posnela čudovite fotografije. Hkrati so iz majhnega naselja Vitanje na planetu Zemlja, z 2.350 prebivalci (in kar 5 cerkvami), študentje poletne delavnice poslali v vesolje sporočilo: Don’t panic!, Samo brez panike. Citat je vzet z naslovnice Štoparskega vodnika po galaksiji iz zabavnih znanstvenofantastičnih romanov Douglasa Adamsa; vodnik je prehitel prodajo priročnika Encyclopedia Galactica, ker je bil malo cenejši in ker je imel na naslovnici napisano: Don’t panic s prijaznimi črkami. Mobilnost je morda najboljša lastnost vesolja, življenja in sploh vsega. Mobilnost omogoča, da Prvič dobi tudi Drugič.” Nina Granda

 

ezgif.com-resize (4)

 

… “kjer ljudje opravljajo delo, ki ga družba potrebuje, morajo za to dobiti plačilo.” Potteries Think Belt je projekt izkoriščanja produkcijske in transportne infrastrukture (torej infrastrukture, ki omogoča tudi mobilnost v pomenu fizičnega premikanja) za produkcijo tega, kar družba res potrebuje, to pa so izobraženi in misleči ljudje.  Petra Čeferin

Blaž Lokar o tem, zakaj je zaljubljen v mesta in o prenovi Slovenske ceste in Mariahilferstrasse: o mestih, v katerih si lahko samosvoj in spontan.

Nejc Černigoj o s prevozom uravnavanem razvoju mest.

Peter Karba: Pojavi se trenutek v življenju ko lepo od nas zahteva nejvečjo norost. Foto: Ajda Schmidt

Tinka Prekovič se je pogovarjala z BOštjanom Vugo in jurijem Sadarjem. Tema pogovora: kaj se dogaja z ljubljanskimi Stožicami? Je še čas, da megalomanski projekt dobi svoj začetek?

Interier v Bruslju, ki ga je zasnoval Ištvan Išt Huzjan.

 

184 strani, slovenska in nemška izdaja, več kot 75 avtorjev, fotografov in piscev, 10 kolumnistov, 7€! 

Revijo dobite v kioskih, hiper marketih, večjih bencinskih servisih in knjigarnah po celi Sloveniji. 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki