FA_matchmaking conference 2017_ image by Ajdin Basic (2)
DRUGO LETO »FUTURE ARCHITECTURE« PLATFORME SE ZAČNE V MAO

V četrtek in petek 16. in 17. februarja se bo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Fužinskem gradu v Ljubljani odvila začetna predstavitvena konferenca platforme Future Architecture. Vseevropska zveza 18 arhitekturnih muzejev, galerij, festivalov in založnikov in 15 evropskih držav bo drugo leto svojega obstoja začela z zagonsko konferenco, na kateri se bo predstavilo 25 izbranih projektov mladih avtorjev s področja arhitekture, umetnosti, oblikovanja, teorije in drugih prostorskih praks. Avtorji so bili izbrani na javnem razpisu, na katerega se je prijavilo 594 posameznikov iz 56 držav s 337 projekti.

Izbrani ustvarjalci bodo članom platforme in širši javnosti v štirih vsebinskih sklopih (Kaj nas uči Future Architecture, Novi modeli, nove strategije, Zdravljenje motenj in Pripravljeno za ponovno uporabo) predstavili različne teme in ideje o prihodnosti arhitekture. Na podlagi predstavitev in idej se bodo povezali s člani platforme ter skupaj začeli ustvarjati pester program razstav, konferenc, predavanj, delavnic in knjige v 16 mestih Evrope, med katerimi je tudi letošnja Evropska prestolnica kulture 2017 Aarhus. Program dogodkov platforme se  bo začel marca in končal oktobra na lizbonskem trienalu, vrhunci dveletnega programa Future Architecture pa bodo predstavljeni konec septembra na festivalu Future Architecture v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani.

Pred začetkom konference bosta Anna Ramos (Fundacija Mies van der Rohe) in Hughes Becquart (Evropska komisija – Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo) v MAO svetovni javnosti prvič predstavila 5 letošnjih finalistov evropske nagrade za arhitekturo, EU Mies Award 2017, ki jih bo žirija dan pred tem razglasila v Barceloni. Na predstavitvi bo kot član svetovalnega odbora nagrade sodeloval tudi direktor MAO Matevž Čelik in drugi častni gosti. Platforma Future Architecture in nagrada Mies van der Rohe sta dva osrednja projekta, ki ju financira Evropska komisija na področju arhitekture.

 

PROGRAM KONFERENCE

Vstop na konferenco je brezplačen. Obvezna je prijava na [email protected]. Ob prijavi navedite, na kateri dan bi konference želeli obiskati.

 

 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki