01_festival_3
Festival Orodja za boljše bivanje 2021

Letošnji festival bo namenjen gradnji z zemljo. Izvedba bo prilagojena epidemičnim razmeram in omejitvam. Na spletnem portalu staging.outsider.si vam bomo predstavili širok izbor primerov dobre prakse. Vsaka lokacija in okolje ima lastna izhodišča, zato je tudi načinov gradnje z zemljo veliko. Kako bi lahko gradili pri nas? Gost festivala bo Hanno Burtscher, avstrijski arhitekt, ki se je leta 1998 prvič srečal z Martinom Rauchom in tehniko gradnje z zbito zemljo. Od takrat se aktivno ukvarja z umetnostjo, veščino in poklicem gradnje z zbito zemljo. Pod skrbnim mentorstvom in vodstvom Martina Raucha je pridobil teoretična znanja, praktične izkušnje na terenu in mojstrstvo v gradnji z zemljo.

Gradnja z zemljo, deljenje izkušenj in koristi, povezuje vso Hannovo delovanje. Njegovo poslanstvo je promoviranje gradnje z zbito zemljo: od zmožnosti, da nas prizemlji in uravnovesi, prefinjene lepote in njenih lastnosti kot idealnega in trajnostnega gradbenega materiala. “Gradnja z zemljo je protistrup za hitre čase, v katerih živimo.”

Festival bo potekal 18.11 ob 18:00 in na spletni strani www.staging.outsider.si.

Za fizično prisotnost je potrebna predhodna prijava na mail: [email protected] in upoštevanje pogojev PCT.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Mailchimp brez napisa

Povezani članki