_KAB0008-2006-1200px
GAO Arhitekti: London22

Pri opremi pravkar odprte ljubljanske kavarne so GAO Arhitekti sodelovali z oblikovalecem vidnih sporočil Radovanom Jenkom.

GAO Arhitekti:
»Rdeča nit celostnega oblikovanja je bilo ime lokala, ki je del raziskovanja zgodovine same lokacije in nadgradnje motiva. Del mesta ob Dolenjski cesti je na starih zemljevidih označen kot London, kar je takoj postala izhodiščna motivika s katero so se identificirali vsi oblikovalci, sovpadala pa je tudi z željo naročnikov po širši prepoznavnosti lokala, kljub lokaciji, ki ni del centra mesta.«

Ambient prenovljene kavarne se oblikovno naslanja na izhodišče Londona. Arhitekti so želeli sodelovati z umetnikom in na ta način nadaljevati večstoletno tradicijo sodelovanja med umetnostjo in arhitekturo. Tako so nastale posebne tapete, ki jih je oblikoval Radovan Jenko, in ki se s svojo motiviko naslanjajo na celosten koncept kavarne. Arhitekti so zaokrožili harmonično barvno shemo s kraljevo modro in slivovo barvo. Tloris kavarne se v obliki črke L ovija okrog osrednjega servisnega kubusa in s premišljeno postavitvijo pohištva ustvarja raznolike ambiente.

Avtorji: GAO arhitekti: Petra Zakrajšek, Sara Hočevar/Radovan Jenko
Kvadratura prostora: 54 m2 (znotraj), 47 m2 (zunaj)
Investitor: MIK22, Matjaž in Irena Kozelj
Izvajalec: Ambius pohištvo
Oblikovanje svetlobe: Arcadia Lightwear
Kraj: Dolenjska cesta, Ljubljana
Leto izvedbe: 2019-2020
Fotografije: Miran Kambič

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki