000
ISKANJE ARHITEKTURNE PRIHODNOSTI V MAO

Jutri in v petek, 18. in 19. Februarja, se bo v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje MAO v Ljubljani odvijala uvodna konferenca platforme Future Architecture. Konferenca je rezultat poziva za zbiranje idej o prihodnosti arhitekture, ki smo jo na naši spletni strani omenili že decembra. Na objavljen poziv je prispelo kar 291 idej 524 avtorjev iz 39 držav. Petek je namenjen predstavitvam 25 izbranih idej, ki so jih selektorji platforma Future Architecture izbrali med predlogi, kakšna bi lahko bila arhitektura v naslednjih letih in desetletjih. Konferenca bo odprta za javnost, udeležba pa brezplačna. Zaradi zagotavljanja ustreznega števila sedežev, je udeležbo na konferenci potrebno prijaviti na naslov [email protected].

1
Poleg na razpisu izbranih avtorjev iz vse Evrope in tudi iz drugih kontinentov bodo na konferenci predavali še neodvisni urbanist, oblikovalec in futurist Liam Young (Velika Britanija), strateški načrtovalec in strokovnjak za komuniciranje z javnostmi Jonathan Howard (Velika Britanija), direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, kustos, kritik in idejni vodja platforme Future Architecture Matevž Čelik (Slovenija), razvijalec in predavatelj novih ekonomskih modelov ter soustanovitelj iniciativ Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfunding in kreativnega centra Poligon Luka Piškorič (Slovenija) ter oblikovalka, strateginja, podjetnica, predavateljica, ustanoviteljica in direktorica Inštituta za transmedijski dizajn Sara Božanić (Slovenija).

1

Future Architecture je prva vseevropska platforma arhitekturnih muzejev, festivalov in producentov, ki jo finančno podpira Evropska komisija, Muzej za arhitekturo in oblikovanje pa je njen predlagatelj in koordinator. Namenjena je predstavljanu idej o prihodnosti mest in arhitekture. Uvaja in slavi inovacije, eksperimentiranje in ideje generacije, ki bo oblikovala arhitekturo in gradnjo mest Evrope v prihajajočih letih.Po konferenci v Ljubljani se bo v okviru platforme po celi Evropi začel javni arhitekturni program. Na njem se bodo izbrani ustvarjalci predstavili na razstavah, konferencah, predavanjih, delavnicah ter v knjigi. Program se bo začel s predavanji v Oris House of Architecture v Zagrebu in se končal oktobra z razstavo na Lizbonskem Trienalu arhitekture.

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki