ArtHotelTartini_UrsaPremik-34
Jaša: Nowhere / Now Here (Art hotel Tartini)

Umetnik Jaša je s sodelavci v Piranu tenkočutno prenovil notranjost Art hotela Tartini. Ta tako postaja prostor celovite izkušnje dobrega počutja, kjer smo poleg gostoljubja deležni tudi vrhunskega ambienta.

Hotel Tartini na Tartinijevem trgu v Piranu je letos spomladi po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. Odlična lokacija in eminentno ime, ki ga hotel nosi, sta klicala po novi usmeritvi in celostni prevetritvi ponudbe. Lastniki so se tako odločili novo podobo interierja zaupati v roke umetnika Jaše, priznanega imena tako na domačem kot na mednarodnem umetniškem prizorišču. Ta je z ekipo sodelavcev in študenti Akademije lepih umetnosti iz Benetk zasnoval celostno prostorsko umetnino, v kateri si lahko privoščimo oddih in razvajamo vse čute.

Bele stene obstoječe arhitekture, ki so jo avtorji rešili vseh preteklih posegov in neželenih dodatkov, so postale slikarsko platno, namenjeno neposrednemu prenosu idej in konceptov. Na njem se izmenjujejo teksture, vzorci, slogani in stenske poslikave, ter ustvarjajo zaokroženo kuliserijo za življenje, ki pritegne pogled. Predmet oblikovanja pa niso bili le ploskovni elementi prostora, temveč se z njimi dopolnjujejo tudi tkanine, dodatki, pohištvo in svetila, ki v prostor hotela vnašajo lastno zgodbo. Interier govori skoz plastenje različnih stopenj transparentnosti, barv in površin. Te z vsake točke, kjer stojimo, delujejo drugače, a venomer delujejo domišljeno in usklajeno. Vsak kader, ki bi ga v hotelu lahko zagledali, bi bilo mogoče zlahka zamenjati z uokvirjenim likovnim delom s skladno kompozicijo.

V Art hotelu Tartini se neskončna serija zanimivosti in posebnosti vrsti, kamorkoli pogledamo, vendar je koncept opreme prostora dovršen tudi v večjem merilu. Detajli in celota se med seboj dopolnjujejo in vzpostavljajo dialog, v katerem se prav zares lahko počutimo kot doma.

Jaša:
Moj pristop k arhitekturi je osnovan na želji po tem, da bi “videl skozi stene”, videl avtorja, tistega pred mano, zaključna manifestacija miselnega procesa katerega je danes stena, ki definira moj prostor gibanja. Ker smo čuteča telesa in ne zgolj fizikalna telesa v gibanju, je nato moj fokus obrnjen v razumevanje možnosti ekspresije znotraj dane lupine. Tako bel list papirja kot tudi prostor definira njuna belina, njuna možnost in njun rob, oba sta v naprej dana omejitev “svobode”.

Ime projekta: Nowhere / Now Here
Avtor: Jaša
Sodelujoči pri ureditvi: Rosa Lux, Kuno Mayr, Barbara Podlogar, Lena Pislak, Lovro Ivančič, Simone Settimo, Tjaša Gnezda, študentje Akademije lepih umetnosti Benetke
Investitor: Koncerta d.o.o.
Fotografije: Urša Premik
Leto: 2018

 

Podprite Outsider z naročilom!

Celoletna naročnina

Mailchimp brez napisa

Povezani članki