Nekster New Office spaces_Kragelj Architects_Photo Matej Kolaković (1)
Kragelj arhitekti: Poslovni prostori Nekster

Kragelj arhitekti so v Ljubljani zasnovali nove poslovne prostore, ki odražajo dinamiko hitro rastočega zagonskega podjetja.

Obstoječe pisarne zagonskega podjetja Nekster, ki deluje na področju finančnih storitev, so postale premajhne – tako po obsegu kot po oblikovni plati. Pri zasnovi novih prostorov so arhitekti na prvo mesto postavili zaposlene; osredotočili so se zlasti na ustvarjalnost, produktivnost in dobro počutje, pri tem pa so veliko pozornosti posvetili ergonomiji delovnega mesta, kakovosti zraka, akustičnemu udobju in ustrezni osvetlitvi. S kombinacijo lesa, stekla, vidnega betona in umetnih materialov v temnejših odtenkih so ustvarili raznolike, a zračne in povezane ambiente, ki jih odlikuje pogled na center prestolnice.

Zaradi omejitev in ukrepov proti epidemiji je v projektu prišlo do sprememb. Potrebe po prostoru so se močno zmanjšale, pri čemer so nekateri prostori – npr. prostori za druženje –postali manj potrebni kot drugi. Arhitekti so v hitrem odzivu na nove zahteve prepolovili obseg prostorov in spreminjajočo se kulturo delovnega okolja izrazili na ravni oblikovanja: namesto linearnosti je v ospredju dinamičnost, ki odraža hiter pretok informacij in nove načine sodelovanja ter ozavešča potrebo po sprostitvi tudi na delovnem mestu.

 

Ime projekta: Nekster – novi delovni prostori
Avtor projekta: Kragelj arhitekti d.o.o.
Investitor: Nekster d.o.o.
Lokacija: Ljubljana

Leto načrtovanja in izvedbe: 2020

Površine skupaj: 300 m² neto

Izvajalci:
Glavni izvajalec gradbeno-obrtniških del: Alfa – M d.o.o.
Inštalacije: Elektromontaža d.d., KM inštalacije d.o.o.
Notranja oprema: Markelj oprema d.o.o., Interstille d.o.o., RSN Media d.o.o.

Dobavitelji:
Notranja oprema: Eko Stil d.o.o., Arcadia svetila d.o.o., Delight d.o.o.

Foto: Matej Kolakovič

*

Vsebine, ki jih objavljamo na spletu, so drugačne od vsebin v tiskani reviji. Revija in splet imata ločeni uredniški zasnovi. Z naročilom revije podprete oboje, spletne in tiskane vsebine, in omogočite Outsiderjevo ustvarjanje na različnih kanalih. 

Naročite se lahko v spletni trgovini ali pa nam pišite na: [email protected]

Hvala!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki