011---M8-(foto)-(1)
Marasovic arhitekti: Stanovanje M8

Delati od doma ali živeti v studiu? Stanovanje M8, ki so ga Marasovic arhitekti zasnovali v Kopru, je vzorčni primer njihovega načina razmišljanja, ki ga radi pokažejo strankam. Popolnoma funkcionalno stanovanje za par je namreč kar sestavni del njihovega studia.

Marasovic arhitekti sta Gaja Brulc in Igor Marasovic, njuno stanovanje/showroom/studio pa se nahaja v stavbi Eda Mihevca v središču Kopra, kar je bistveno vplivalo tudi na zasnovo notranje opreme. V tej je mogoče začutiti odmeve modernističnega oblikovanja, ki pa je povsem prilagojeno sodobnim potrebam in načinu življenja. K prenovi sta arhitekta tudi sicer pristopila z mislijo na pretočen in povezovalen značaj današnjih stanovanj. Odstranitev dela predelne stene med kuhinjo in dnevnim prostorom je bila tako samoumevna, prav tako pa zahteva po svetlobi in zračnosti.

Prisotnost spalnih prostorov in pisarne zaradi enotne lesene opreme, v katero so vdelana vrata, iz bivalnega dela skorajda ni zaznavna. Kljub neobičajni združitvi poslovnega z zasebnim prostorom sta ta dva programska sklopa tako vsaj na videz nekoliko ločena. Za leseno oblogo se prav tako skrivajo klima in pa vrsta shranjevalnih omar.

Posamezni elementi notranje opreme so namenjeni predstavitvi za stranke, izrani materiali in detajli pa so nastali skozi proces posvetovanja s proizvajalci in izvajalci. Elegantno trojico granita, lesa in stekla dopolnjujejo črni kosi, ki zaokrožijo interior s skoraj grafičnim poudarkom. Osrednji del prostora, okrog katerega kroži vse ostalo, predstavlja ‘lebdeča’ jedilna miza na steklenem podstavku.

Ime projekta: stanovanje M8
Arhitektura: Marasovic arhitekti
Investitor: zasebni
Fotograf: Blaž Škorjanc
Lokacija: Koper
Leto načrtovanja: 2017
Leto izvedbe: 2018
Površine: 65m2
Dobavitelji stavbnega pohištva: PiModul
Armature: CeaDesign
Talne obloge: Acquanobile
Svetila: Arcadia
Oblazinjeno pohištvo: Prostoria
Dobavitelji notranje opreme: Mizarstvo Pakiž

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki