MCA-SPO-02
Miha Čebulj Arhitekti: Sportina Digi Hub

Barviti poslovni prostori, ki jih je oblikoval arhitekt Miha Čebulj, ustvarjajo prijetno delovno klimo ter generirajo nove ideje.

To, da se nekega prostora tako kmalu po njegovem pojavu že prime vzdevek, je zagotovo dober znak, ki veliko pove o njegovi priljubljenosti. V Lescah je zaživel nov delovni prostor, ki ga uslužbenci ljubkovalno kličejo Garaža, saj se dobre ideje z uspešno prihodnostjo pogosto porodijo prav v domači garaži. Arhitekt je uprabil vrsto prijemov, s katerimi je v polnosti izkoristil potencial prostora ter ga spremenil v igrivo okolje, v katerem je nedvomno užitek delati.

CMYK barvna shema je močna in drzna. Elementi, obarvani v eno samo bravo, postanejo grafični elementi v prostoru, da ta iz vsakega kota ponudi nov grafično dovršen pogled. Glavna ideja prostora se zariše v talno oblogo v obliki kreativnega ‘catwalka’, na katerem se vsak dan predstavljajo sveže ideje. Prostorska razporeditev omogoča, da je prostor hkrati odprt in pretočen, po drugi strani pa ponuja množico kotičkov z različnimi stopnjami intime, vsak izmed ponujenih ambientov pa ima svoje specifike in ponuja drugačna arhitekturna doživetja. Dovolj je prostora za klepet, druženje in izmenjavo znanja in idej, hkrati pa tudi za umirjen razmislek in resno delo.

Arhitekt je v prostoru na domiseln način izkoristil odslužene izložbene elemente preteklih kampanij podjetja. Tako je pisarna postala tudi impromptu galerija zanimivih skulptur s smislom za humor, nad glavami zaposlenih lebdijo papirnati lapijončki, ki dopolnjujejo obstoječo osvetlitev, prostor pa razmejujejo reciklirane predelne stene.

Nov Sportina Digi Hub spodbuja kreatvnost, a je hkrati tudi sam njen izraz. Pogumna in igriva arhitektura vabi k ustvarjanju, zabavi in navdušenju nad delom.

 

Miha Čebulj Arhitekti:

Prostora se je že prijel vzdevek Garaža, saj se uspešne inovativne zgodbe pogosto začnejo v garaži, pa naj gre za svetovne velikane na področju tehnologij ali pa ustvarjalce modnih kreacij. Prostor povezuje talente zaposlenih s strokovnjaki, raziskovalci, podjetniki in organizacijami, ki skupaj v zgoščenem prostoru mnogoterih socialnih interakcij snujejo modne smernice prihodnosti.

 

Ime projekta: Sportina Digi Hub
Investitor: Sportina Group
Fotograf: Miran Kambič
Lokacija: Lesce

Avtor projekta: MCA – Miha Čebulj Arhitektura
www.mc-a.si
Miha Čebulj u.d.i.a. m.arch.(bi)

Leto načrtovanja: 2017
Leto izvedbe: 2018

Površine: 250m2

Napisala: Ajda Bračič

 

Podprite Outsider z naročilom!

Celoletna naročnina

Mailchimp brez napisa

Povezani članki