foto-Meta-Kutin_03
mKutin arhitektura: Bohinjski apartma za dva

Meta Kutin je v Stari Fužini prenovila ljubek apartma za dve osebi, ki skozi strešno okno ponuja prekrasen pogled na Bohinjsko jezero in gore.

Apartma se nahaja na podstrešju večkrat prenovljene in preurejene hiše na skromnih 23m2. Na tej površini je bilo tloris mogoče le deloma izčistiti, večji programski premiki pa niso bili ne mogoči ne smiselni. Arhitektka se je odločila kopalnico in kuhinjo ohraniti na obstoječih mestih, vendar je prostor povečala z odstranjevanjem nepotrebnih elementov. Namesto mize v kotu, ki je ovirala kroženje po prostoru, se zdaj v jedilno površino raje podaljša kuhinjski pult, dvignjena pozicija sedišča na barskih stolčkih ob njem pa omogoči stik z razgledom, ki se ponuja skozi strešno okno.

Da bi zmanjšala vizualni hrup in prostor poenotila, je arhitektka vse pohištvo zasnovala v masivnem smrekovem lesu, ki skozi celoten apartma vleče enovito potezo. Vhod v kopalnico je pomaknjen v nivo zidne obloge, tudi elementi v spalnici za svojimi vratci skrivajo presenetljivo veliko shranjevalne površine. »Oprema je zasnovana trpežno. Preprosto jo je čistiti in uporabljati. Lokacije ob jezeru in pogledov na Alpe se bo tako lahko veselilo veliko gostov,« še poudari Meta Kutin.

Tloris pred prenovo
Tloris po prenovi

Lokacija: Stara Fužina
Leto: 2020
Tip: Prenova počitniškega apartmaja
Velikost: 23m² bruto
Naročnik: Zasebni
Avtorska ekipa: Meta Kutin
Izvajalec: Alojzij Jeršič, gradbena dela; Marjan Cesar, pohištvo
Fotografije Mitja Sodja

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki