Interier Naklo-foto_anaskobe (9)-web
od-do arhitektura: Interier hiše K

Želja naročnika: minimalističen, monokromatski interier, v katerem se vse odvečno skrije za vrati vgradnega pohištva. Arhitekti iz biroja od-do arhitektura so v odgovor oblikovali notranjo arhitekturo hiše, ki s premišljeno zasnovo na ravni prostorske organizacije in detajla tvori umirjen in eleganten ambient.

Osnovo tvorijo odtenki sivine, od skoraj belih front vgradnih elementov preko svetlo sive talne keramike do kontrastne črnine kuhinjskega otoka in notranjosti omar.

Osrednji element dnevnega prostora predstavlja kamin, poudarjen s turkizno obarvano keramiko. Povezan je z ogrevano klopjo, oblikovano kot organski del talne površine, ki prehaja v prve tri stopnice stopnišča.

Pohištveni elementi dnevnega prostora so skriti za enotno svetlosivo stensko oblogo, ki omogoča dinamično spreminjanje pojavnosti glede na potrebe. Za vrati iz vlaknene plošče se skriva kuhinja in večpredstavnostna enota. Kuhinjski otok, tako kot notranjost omar oblečen v črn furnir, je nadgrajen z bakrenimi ročaji, ki se kot rdeča nit ponavljajo tudi drugje po pritličju.

Dvojna vloga stenske površine se ponovi tudi na hodniku, kjer so servisni prostori skriti za vrati, nevsiljivo vključenimi v vertikalno strukturirano belo stensko oblogo. Zadržano estetiko hiše povzemajo tudi kopalnice, s sivinami, teksturo naravnega lesa in poudarki v črni barvi.

Tloris pritličja
Tloris nadstropja

 

Ime projekta: Interier hiše K
Avtorji projekta: od-do arhitektura; Matic Škarabot, Aleš Žmavc, Kaja Žgajnar
Lokacija: Naklo

Leto načrtovanja: 2022
Leto izvedbe: 2023

Površine skupaj: 150 m² neto
Pritličje: 80 m²
Podstrešje: 70 m²

Izvajalci:
Notranja oprema: Mizarstvo Urbanija Rova
Tlaki: Keramičarstvo Mikelj
Kamin: Kamini Kočevar

Foto: Ana Skobe
Pripravil: L. J.

*

Vsebine, ki jih objavljamo na spletu, so drugačne od vsebin v tiskani reviji. Revija in splet imata ločeni uredniški zasnovi. Z naročilom revije podprete oboje, spletne in tiskane vsebine, in omogočite Outsiderjevo ustvarjanje na različnih kanalih. 

Naročite se lahko v spletni trgovini ali pa nam pišite na: [email protected]

Hvala!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki