od-do-stanovanje--dp-11-web
Od-do arhitektura: Stanovanje DP

Mlad par si je za svoj dom v Ljubljani izbral stanovanje, ki ju je prepričalo s svojo svetlostjo in velikimi steklenimi površinami, obrnjenimi na zelena pobočja Golovca.

Izhodišče pragmatične in izčiščene zasnove Matica Škarabota in Aleša Žmavca (od-do arhitektura) je bila želja po čim večjem izkoristku prostora. Pohištvo sega čez celotno etažno višino in je zasnovano v jasnih prostorskih potezah, tako da tvori praznino osrednjega bivalnega prostora, v kateri sta protagonista zgolj dva: sedežna garnitura in jedilna miza.

Slednja je pravzaprav hibrid: kuhinjski otok, ki se podaljša v jedilno mizo za šest oseb. Taka oblikovalska odločitev je rezultat premisleka, kako najbolje izkoristiti specifičen kvadratast tloris osrednjega prostora.

Racionalnost zasnove odseva tudi v barvni in materialni paleti. Naravni toni lesa se izmenjujejo s površinami v sivi in beli barvi. V sodobni maniri za kontrast poskrbijo črna svetila, ščepec duhovitosti pa v zadržani interier vnese detajl ročajev in obešalnikov v obliki črke X.

 

Tloris stanovanja

 

Ime projekta: Stanovanje DP
Avtorja projekta: Matic Škarabot, Aleš Žmavc (od-do arhitektura)
Naročnik: zasebni
Lokacija: Ljubljana
Leto: 2021
Fotografije: od-do arhitektura

Kvadratura: 82 m²

Mizarska dela: Mizarstvo Florjančič
Svetila: Arcadia
Sedežna garnitura: Žakelj

Mailchimp brez napisa

Povezani članki