od-do-arhitektura_Poslovni-prostori-LW-00
Od-do: Poslovni prostori Luwigana

Arhitekti iz pisarne Od-do arhitektura so za podjetje, ki se ukvarja s kratkoročnim oddajanjem nepremičnin, v prostorih ljubljanske Luwigane zasnovali interier poslovnih prostorov. Ustvarjeni ambient daje vtis jasne vizije, ki izčiščeno celoto zaokroži z izbranimi oblikovnimi in materialnimi poudarki.

Cilj projekta je bila oblikovna zasnova, ki se odziva na specifična izhodišča podjetja. Prostor je razdeljen na tri dele: vstopni prostor s skupnimi delovnimi mesti, direktorsko pisarno s sejno mizo in servisni prostor v ozadju pisarn.

Osrednji element vstopnega prostora je garderobna omara vzdolž celotnega roba tlorisa. Močan oblikovni izraz ritma vertikalnih linij v pisarno vnaša jasen, a subtilen značaj. »Razdeljena je na dva funkcionalna segmenta, kar se odraža tudi v obdelavi omare. Ličnice prvega segmenta omare so izdelane iz perforiranih front in vertikalnih lamel, ki omogočajo zračenje večje količine posteljnine znotraj omare. V drugi segment omare so umeščene shranjevalne površine za pisarniški material in čajna kuhinja.«

Direktorska pisarna je samostojen prostor, ki se lahko pretvori v konferenčno sobo. Tlorisno jo od skupnih delovnih mest ločuje steklena stena, iz katere izstopi slok okvir vrat, nežno izveden v svetlo sivi, ki se smiselno vključuje v barvno shemo konceptualne zasnove.

Ime projekta: Poslovni prostori
Avtorja:
Škarabot Matic, Žmavc Aleš
Investitor: zasebni
Fotografija: arhiv biroja

Lokacija: Ljubljana, Slovenija

Kvadratura: 50 m2

Leto izvedbe: 2020
Površina: 50 m2

Pripravila: Manca Košir

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki