GREDIC_KAM8428-412
Raketa: Gredič

Čez prostrane briške griče se ozira Gredič s čudovitim interierjem hotela s sodobno restavracijo in vinoteko, za katerim stojijo arhitekti iz pisarne Raketa d.o.o.

Vilo na Ceglem so menda postavili pred kakimi štirimi stoletji, vendar jo okoliški prebivalci že od nekdaj imenujejo Gredič. S svojimi šivanimi beneškimi robovi ter ozkim stolpičem, ki ga tik pod streho prikupno zašpili kamnit venec, je zares lična kot pravi mali grad. Čeprav Gredič nikdar ni bil stalno naseljen, je v njem nekaj časa preživel tudi baron Codelli, ja, prav tisti, po katerem nosi ime ljubljanska četrt. Ponosna stavba z eminentno zgodovino je osvežitev svojega videza in programa doživela leta 2011, ko je v njej zaživela nova gostinska in turistična ponudba.

Podobo interierja Grediča sta zasnovala Katjuša Kranjc in Rok Kuhar iz pisarne Raketa d.o.o. Poleg izvrstnega lokalnega vina in izbrane kulinarike lahko danes ob obisku Grediča uživamo tudi v skrbno opremljenih ambientih, ki pridodajo hedonistični izkušnji. Notranja oprema temelji na kamnu in lesu, ki nežno opominjata na starost in častitljivo zgodovino objekta, oblikovalca pa sta ju dopolnila s sodobnimi kosi. Ti obljubljajo, da bomo na Grediču deležni prav vsega razkošja sodobnega življenja, medtem ko se bomo hkrati počutili kot plemiči iz osemnajstega stoletja.

Sedem sob in suit je urejenih v nežno minimalističnem stilu, s poudarkom na razmisleku o taktilnosti materialov, ki goste obkrožajo. Izčiščene oblike, podložene z žlahtnimi zgodbami preteklosti, ponujajo idealno okolje tako za užitek ob nekajurni pokušini vina, pa tudi za večdnevni oddih.

 

Raketa d.o.o.:
Gredič ni bil nikoli stalno naseljen, lastniki so prihajali le občasno. V gradu ni bilo ohranjene nobene premične dediščine, nobenih poslikav, skratka ničesar na kar bi se lahko referirala.  Zato sva se odločila, da bova interier gradu oblikovala kot najino interpretacijo grajskih ambientov s sodobnimi rešitvami. Zamislila sva si prostor, ki ne bo težak in temačen, a bo vendarle ostal skrivnosten in poetičen.

 

 

 

 

 

Ime projekta: Gredič
Interier: Katjuša Kranjc in Rok Kuhar, Raketa d.o.o.
Arhitektura: Rok Klajnšček, Real Engineering d.o.o.
Investitor: Gredič d.o.o.
Fotograf: Miran Kambič
Lokacija: Dobrovo v Brdih, Ceglo 9

Gradbene konstrukcije: Elea d.o.o.
Elektro instalacije: Elite plan d.o.o.
Strojne napeljave: Emineo d.o.o.
Izvajalci: Eurogradnje d.o.o.
Zunanja ureditev: Landscape arhitekti

Napisala: Ajda Bračič

 

Podprite Outsider z naročilom!

Celoletna naročnina

 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki