_DSC4368_Zlati_Klub_Nplan_foto_Janez_Marolt
Studio Nplan: Savne Zlati klub

Savne Zlati klub v parku Tivoli so zaživele v novi podobi, ki so jo zasnovale oblikovalke iz Studia Nplan.

Prenova obstoječih prostorov savn je zajemala območje sprejemnice, recepcijskega pulta, garderob, kavarne in počivališč. Oblikovalke so kot ključen element prostora prepoznale vstopni del, saj na tej točki obiskovalec prestopi mejo med zunanjim in notranjim prostorom, ki sta izrazito različna. Ker gre za savne, za prostore sprostitve in skrbi za lastno telo, so oblikovalke želele z močnim vhodnim predelom obiskovalca pripraviti do tega, da bi vsakdanje skri pustil pred vrati. Izrazita je poudarjena osvetljena stena za recepcijskim pultom, ki je zaradi peskanega stekla videti zarošeno, izza parne tančice pa tu in tam pokuka zelenje.

Ker savne stojijo v parku, je bilo zelenje del koncepta, ki v kombinaciji s toplim vzdušjem savne daje vtis, da smo vstopili v tropski rastlinjak ali pa kar v džunglo. Zeleno nit oblikovanja vzdržuje temnozelena keramika na vertikalnih površinah pultov. Za dobrodošlo protiutež pa s svojo hladnostjo in čistostjo poskrbi carrarski marmor, s katerim so obložene nekatere stene. Zeleno – bela kombinacija je ravno pravšnja za sprostitev po napornem dnevu ali treningu, tu in tam pa jo dopolnjuje les.

Studio Nplan:
“Koncept se je razvil iz želje, da bi obiskovalcu nudili oazo sprostitve oz. odmik od vsakdanjega življenja sredi mesta. Dotrajan objekt smo prenovili v celoti vključno z gradbenimi deli, strojnimi inštalacijami, elektro inštalacijami in interierjem.”  

 

Ime projekta:  Savne Zlati klub
Investitor: Javni Zavod Šport Ljubljana
Fotograf:  Janez Marolt
Lokacija:  Park Tivoli
Leto načrtovanja: 2018
Leto izvedbe: 2018

Površine: 250m2
Projektanti interierja: STUDIO NPLAN d.o.o. (Nina Galič inter. Arch, Nina Bohte dipl. diz., Ana Jerše u.d.i.a.)
Gradbene konstrukcije: STUDIO NPLAN d.o.o.
Elektro instalacije: PROJEKTIVA Damjan Mršič s.p.
Strojne napeljave: MP inženiring
Izvajalci: LESNINA inženiring d.d.

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki