00_hdm-berlin-1
Zmaga Herzog de Meuron pod vodstvom Ive Smrke Kröger

MUZEJ 20. STOLETJA V BERLINU – zmaga na natečaju

Med 41 natečajnimi rešitvami arhitekturnih studiev kot so SO-IL, Snøhetta,  REX, Zaha Hadid, David Chipperfield. Danski arhitekti  Lundgaard & Tranberg Arkitekter so prejeli 2. nagrado, nemški  Bruno Fioretti Marquez Architekten  pa tretjo.

Foto: Herzog & de Meuron / vVgt Landschaftsarchitekten AG

Novembra 2014 so v nemškem parlamentu določili investicijo 200 milijonov €  za novo stavbo Fundacije pruske kulturne dediščine in Kulturnega foruma za prikaz umetnost 20. stoletja, zbirka kulturnih institucij na robu zahodnega Berlina). Septembra 2015 so objavili mednarodni natečaj za arhitekturo muzeja, ureditev okolice in zasnovo spletnega mesta.

Arhitekti so o zmagovalnem projektu zapisali: “Muzej je mesto, kjer se srečujejo različne poti, mentalitete in svetovi. Muzej ima več vhodov, ker je orientiran v vse smeri. Arhitektura je subtilna in usmerja pozornost k lokalnim umetniškim delom.”

Čestitamo še posebej mladi slovenski arhitektki Ivi Smrke Kröger, ki je vodila projekt! Iva Smrke Kröger je tudi Outsiderjeva kolumnistka. Vabljeni k branju in naročilu revije.

Natečajna lokacija 

HdM-Team Partners: Jacques Herzog, Pierre de Meuron, Christine Binswanger, Ascan Mergenthaler

Iva Smrke Kröger (Project Director, Associate), Paul Feeney, Fabiola Guzman-Rivera, Raoul Rouff, Laura Stargala, Bodo Neuss, Günter Schwob, Roman Aebi, Michal Baurycza

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki