1
GAO arhitekti: Stanovanje Mivka

Interier dvoetažnega stanovanja Mivka je z izbrano barvno paleto in razgibanim tlorisom kot nalašč za preživljanje prvih pomladnih dni. Zasnovale so ga projektantke iz pisarne GAO arhitekti.

Stanovanje je urejeno v dveh etažah. V spodnji, ob vhodu, se zvrstita dve mladinski sobi, kopalnica, shramba in udoben kotiček za druženje, v zgornjem pa se na okoli 70m2 razprostirajo bivalni prostori s kuhinjo in jedilnico ter glavna spalnica s kopalnico in garderobo, vse skupaj pa zaokroži prostorna terasa. Prostori so med seboj ločeni tam, kjer  družinski člani potrebujejo več zasebnosti, ter odprti in pretočni na mestih, kjer poteka večina dnevnega življenja in druženja. Duhovito k mehkobi in pretočnosti glavnega prostora pripomore tudi zaokrožen vogal v kuhinji, okoli katerega gladko zavijemo v središče doma.

Interier je poln detajlov, ki dajejo vedeti, da je stanovanje opremljeno po meri. Značaj in edinstven življenjski slog prebivalcev stanovanja brez težav začutimo ob pogledu velike stenske tapete, ki krasijo posamezne spalnice. Interier s pridom uporablja barve, ki elegantno nevtralno osnovo dopolnijo s toplino in domačnostjo. Predvsem pa so kosi izbrani premišljeno in z veliko mero okusa, ki stanovanje prežema z brezčasno prefinjenostjo.

GAO arhitekti:
Kuhinja z veliko jedilno mizo je duša in središče zgornjega nadstropja, ki z modernim pohištvom, sedežnim kotičkom in skrbno izbranimi grafikami združuje estetiko in funkcionalnost. Sobe so oblikovane individualno ter obogatene s tapetami in toplimi barvami, vezni člen obeh nadstropij pa je prostorna niša na koncu hodnika.”

Ime projekta: Stanovanje Mivka
Investitor: Zasebni
Fotograf: Miran Kambič
Lokacija: Ljubljana
Leto načrtovanja: 2018 – 2019
Leto izvedbe: 2019 – 2020

Površine:
Spodnja etaža: 55,9 m2
Zgornja etaža: 73,3 m2 + 36,1 m2 terase

Projekt interierja: GAO arhitekti (Petra Zakrajšek, Katarina Mravlja)
Projekt razsvetljave: Arcadia svetila

Izvajalci:
Celoten inženiring interierja z mizarskim delom: Ambius pohištvo
Zavese in tekstil: Uva, Javornik in Javornik
Saloni z izbrano tipsko opremo: Element-are, Moderna, Velana Living

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki