sonica2016_outsider_web

Letošnji festival Sonica, ki bo potekal na različnih lokacijah po Ljubljani med 27. septembrom in 1. oktobrom 2016, posvečamo zvoku in arhitekturi.

Sonica že vrsto let umešča zvok v nekonvencionalne prostore, zato smo se odločili, da bomo tokratno edicijo festivala tudi tematsko navezali na razmerje zvok/prostor. Pod naslovom SONIC.ARCHITECTURES bomo letos strnjeno predstavili umetnike, ki se skozi različne medije ukvarjajo s prepletom zvoka in prostora. Zvok je prostorski dogodek in slušna izkušnja obenem. Znotraj arhitekture lahko zvok vsak prostor spreminja, pozicionira, odseva in odzvanja zvoke, ki se v njem pojavijo. Zvok objame in nadgradi prostore, v katerih se pojavi, in je ključen za razumevanje prostora.

Z zvočnimi intervencijami bo Sonica med drugim zasedla ljubljansko tržnico, bunker v Argentinskem parku, center urbane kulture Kino Šiška in Koncertno dvorano Rog in vas povabila v nove prostore MoTE na Celovški cesti. Poleg večerov elektronske glasbe, razstave, performansov in delavnic, letos pripravljamo tudi dvodnevni mednarodni simpozij SONIC.ARCHITECTURES, ki bo potekal od srede, 28. septembra, do četrtka, 29. septembra. Verjamemo, da lahko festival kot oblika laboratorija idej igra ključno vlogo pri preizkušanju in sopostavljanju različnih mnenj, zamisli in pozicij in s tem ustvari nove zaključke in možne scenarije za mesta prihodnosti.

Z veseljem sporočamo, da so svojo udeležbo na festivalu že potrdili Tim Hecker, Nonotak, Vessel, Spatial, Sally Golding, Christian Kroupa, Wo0&Incredible Bob, Martin Reiche, Staš Vrenko, Bojana Petković in Gašper Torkar. Nove najave kmalu!

Več informacij na: www.motamusem.com in https://www.facebook.com/motamuseum

 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki