FOTO-7_Poslovni-center-Vrelec_Andrej-Strehovec-Robert-Potokar_2018_Foto-Relja-Ivanić.jpg
Andrej Strehovec, Robert Potokar: Poslovni center Vrelec

Rogaška Slatina je potrebovala poslovni inkubator, ta pa je svoje prostore dobil v novem objektu, ki sta ga zasnovala arhitekta Andrej Strehovec in Robert Potokar.

 

Poslovni center stoji na enem od mestnih vozlišč, ob križišču, ki vodi do mestnega središča. Izjemna lokacija je ponujala priložnost za gradnjo reprezentativnega objekta, ki bi v grajenem prostoru povzel vizijo Rogaške Slatine kot mesta poslovnih priložnosti. Arhitekta Andrej Strehovec in Robert Potokar sta se ob oblikovanju objekta navezala na okoliške značilnosti in obliko same parcele, hkrati pa sta z gabariti objekta ustvarila višinski poudarek ob vstopu v mestno jedro. Horizontalni pasovi na fasadi vizualno zaznamujejo objekt, lesene lamele pa se poigravajo z ritmi, rastri in globinami, kar plašču stavbe podarja dodatno dinamiko.

Delovne površine znotraj objekta so sicer zasnovani v klasičnem tlorisu zaprtih pisarn, saj gre pri uporabnikih za več manjših podjetij, ki potrebujejo lastne prostore. Na voljo pa so tudi sejne sobe, večji skupni prostori in kavarna v pritličju, v kateri se dogajajo izmenjave idej in bolj neformalni sestanki. Pritličje se z velikimi steklenimi površinami odpira proti ulici, zaradi zamika tlorisa v notranjost in previsa, ki ga nad pritličjem ustvarjajo zgornja nadstropja, pa je ob objektu poskrbljeno za preverjeno učinkovit poljavni prostor.

Novi objekt v Rogaški Slatini je premišljen arhitekturni odgovor na potrebe investitorja in ustreza želji po sodobnem poslovnem centru, ki bi nudil podporo manjšim in mlajšim podjetjem iz regije.

 

Arhitekta:
“Tloris, konstrukcija, postavitev okenskih odprtin in komunikacijska jedra so organizirani tako, da omogočajo fleksibilno zasnovo pisarniških prostorov. V zgradbi je 35 pisarn, čajne kuhinje, sejna soba, predavalnica, arhivi / skladišča, v pritličju pa je kavarna. Razgledna loža v 3. nadstropju je dostopna po skupnem hodniku.
Zunanja ureditev obsega manjše parkirišče s prostorom za smeti, zasaditev vzpenjalke, ki bo ozelenila oporne zidove, zasaditev dreves v talnih koritih in veliko leseno javno klop pred glavnim vhodom.”

 

 

 

Ime projekta: Poslovni center Vrelec
Avtorji arhitekture:
Andrej Strehovec, Robert Potokar (Ravnikar Potokar arhitekturni biro v sodelovanju s Strehovec arhitekt)
Investitor:
Občina Rogaška Slatina
Fotograf: Relja Ivanić
Lokacija: Rogaška Slatina, Slovenija
Leto načrtovanja: 2014-2016
Leto izvedbe: 2017-2018
Površine: 1283 m2

Projektanti:
Andrej Strehovec, Robert Potokar, Srdjan Knežević (arhitektura)
Vojko Mlakar, Matevž Govekar (konstrukcije),
Andrej Smole, Aleksander Plej (zunanja ureditev)
Marko Kamenšek (strojne instalacije)
Bogdan Lepan (električne instalacije)
Aleš Hudernik (požarna varnost)
Rok Prislan (akustika)
Vili Lovšin (popis GOI del)

Izvajalci:
GES d.o.o.
RV Mont d.o.o.
Gradnje Tadina d.o.o.
C&P Inženiring d.o.o.
Gašper Klopčar s.p.

Zunanja ureditev: Andrej Smole, Aleksander Plej (Aspa-ing d.o.o.)
Dobavitelji gradbenih materialov: Imola ceramica, Intra

 

Podprite Outsider z naročilom!

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki