_DSC4031-HDR-Edit
BAAM arhitekti: Mansarda SL

Podstrešno stanovanje je odprto in fleksibilno, da ustreza nepredvidljivemu življenjskemu slogu mladega samskega moškega. Pod projekt se podpisujejo BAAM arhitekti s sodelavcem Ambrožem Bartolom.

V zadnjem času vse več projektov notranje opreme posega po pohištvu, ki ga je mogoče po mili volji premikati sem ter tja, ga odpirati, zapirati ter mu spreminjati namembnost. Takšna je tudi mansarda SL, namenjena mlademu moškemu, katerega življenje se lahko v prihodnjih letih razvije v mnogo različnih smeri. Prostor mu možnosti pušča odprte: notranja oprema je kakovostno izvedena, a enostavno zamenljiva in prilagodljiva. Kuhinjski otok in miza sta na kolescih, kuhinjo pa zapirajo drsne stene. Pod streho je urejena galerija, ki se jo po potrebi loči od preostalega prostora.

Do tovrstne zasnove so arhitekti prišli s temeljitim premislekom o sodobnem načinu življenja ter oblikovanjem različnih scenarijev uporabe. Prav ti so pomagali izluščiti kose, ki jih stanovanje zares potrebuje, a so uporabni na več načinov. Kljub multifunkcionalnosti zato prostor ni nasičen, temveč deluje skoraj minimalistično. Da bi uspešno krmarili med življenjskimi potmi, je namreč dobro imeti prostor. Večno spreminjajoče se atmosfere v stanovanju pa kot nežen opomnik na stalnost in zanesljivost okvirja stara lesena strešna konstrukcija. Prav v ravnovesju obeh mansarda SL išče in najde svoj edinstven šarm.

Ime projekta: MANSARDA SL
Investitor: zasebni
Fotograf: Blaž Jamšek, BAAM arhitekti
Lokacija: Ljubljana, SLovenija
Leto načrtovanja: 2017
Leto izvedbe: 2020
Nadstropje (m2): 115
Galerija (m2): 15

Izvajalci:
pohištvo po meri: Mizarstvo Podhovnik, Boštjan Podhovnik s.p.
sedežna garnitura: Feydom, FEIDOM AA d.o.o.
sanitarna oprema: Kersan d.o.o.
strešna okna: Velux d.o.o.
svetila: Butik svetil, NEXX d.o.o.
savna: Savne Štrus d.o.o.
tipsko pohištvo: Ikea in ostalo

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki