Camaleonda
Camaleonda: večno mlada oblikovalska ikona

Pisalo se je leto 1970, ko je priznani italijanski oblikovalec Mario Bellini javnosti predstavil revolucionaren izdelek: zofo Camaleonda, eno prvih modularnih zof na svetu. Klasika italijanskega oblikovanja letos praznuje petdesetletnico obstoja. Ob tej priložnosti je znova stekla proizvodnja te izjemno iskane ikone, ki je z leti postala priljubljena tako med zbiralci starin, oblikovalci interierja, pa tudi ljubitelji kakovostnega oblikovanja.

Osvežena zofa Camaleonda ohranja prav vse značilnosti, ki so jo postavile na oblikovalski piedestal: sedežno enoto velikosti 90x90cm z naslonjalom za roko in hrbet, proporce in seveda svojo modularnost. Pri prilagoditvi zofe za ponoven zagon proizvodnje je sodeloval tudi Mario Bellini, uporabljen pa je bil originalni kroj. Ob zvestobi osnovni oblikovalski ideji pa je zofa doživela tudi nekaj posodobitev, predvsem kar se tiče trajnostnih in ekoloških materialov. Osnova sedala je lesena, iz certificiranega lesa je narejeno tudi podnožje, tudi ostali materiali pa so reciklirani ali jih je mogoče enostavno reciklirati.

Po petih desetletjih obstoja Camaleonda dokazuje, da je njeno oblikovanje tako sveže kot nekdaj. Fleksibilna zasnova omogoča, da modularne elemente med seboj spojimo ali ločimo ter tako oblikujemo svojo lastno bivalno krajino, ki vsak prostor spremeni v udoben in prefinjen ambient.

Camaleonda je naprodaj tudi v salonu Kult interier.

Fotografije: B&B Italia, Kult interier, Camaleonda.com

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki