Romana Stojnsek_reci_pelerine
Festival RECI:DESIGN, podobe recikliranja

V Celje ponovno prihaja festival RECI:DESIGN, podobe recikliranja #2

Letošnja osrednja RECI:DESIGN razstava se seli na ulice starega mestnega jedra in kot začasne galerijske prostore vzpostavlja kavarne, muzeje, galerije, trgovine.

ena

Berta – Mellow Moose Station (Ajda Miška in Matej Kolavčič)

CABERNET SAUVIGNON standing lamp-3

Cabernet Sauvignon, standing lamp – WSTOK (Mojca in Aleš Wenzel)

V času od 26. avgusta do 30. septembra 2016 se bo v Celju odvijal sedaj že drugi festival RECI:DESIGN, podobe recikliranja, ki ga organizira Kulturno umetniško društvo 567 (zanj Miha Peperko, Nuša Komplet Peperko in Miha Kaučič) v sodelovanju z Društvom Živa Kreativa (zanj Nina Mlakar). Celje bo v času festivala domicil oblikovalcem in ustvarjalcem, ki za izhodišče svojega razmišljanja in ustvarjanja jemljejo odpadni material, iz katerega izdelujejo vrhunsko oblikovane in uporabne izdelke z umetniško vrednostjo. Festival, ki tudi letos združuje tri osnovne teme – uporabno umetnost, okoljsko problematiko in življenjski stil, z delavnicami, projekcijami filma, pogovori, umetniškimi dogodki in koncerti nagovarja tako strokovno javnost kot kreativne posameznike, razmišljujoče mimoidoče ter turiste s stilom. Novost letošnjega festivala je osrednji RECI:prostor na Glavnem trgu 18, ki bo zasnovan kot odprti atelje, co-working prostor, v katerem se bodo cel mesec festivala srečevali obiskovalci, ki si bodo lahko ogledali proces dela, oblikovanja in se tudi sami pridružili ustvarjanju na odličnih delavnicah vabljenih gostov.  

6

AVGUŠTINER, RULETA in DEDKOV PLAŠČ – Studio Ninocka (Nina Mlakar) in Miha Peperko

zapestnica

RE- LE-TU – Črna Z-račka (Urška Pirc)

Romana Stojnsek_reci_pelerine

RECI:palerine – Rommana S, fashion design (Romana Stojnšek)

Osrednja RECI:DESIGN razstava se seli iz enega prostora na ulice starega mestnega jedra in kot začasne galerijske prostore vzpostavila kavarne, muzeje, galerije, trgovine (Muzej novejše zgodovine Celje, Pokrajinski muzej Celje, Celjski mladinski center, Mestni kino Metropol, Stari grad Celje, Užitkarna Beli vol, Kavarna Zvezda, Tri izložbe v Umetniški četrti, Špital za prjatle, trgovina Mina, trgovina Mačkor Dijor, Stari grad, Špica, Hotel Evropa, Osrednja knjižnica Celje, Likovna šola Umbra). Vsako sobotno dopoldne bodo organizirani vodeni ogledi z začetkom poti na Glavnem trgu 18 pri osrednjem RECI:prostoru v družbi priznanega celjskega vodnika Matije Plevnika, ki bo obiskovalcem na zanimiv in zabaven način prepletal celjske zgodbe z razstavnimi izdelki v povezavi s festivalskim dogajanjem. Obiskovalcem bo ves čas festivala na vseh razstavnih lokacija na voljo tudi RECI:zemljevid, ki bo označeval vse razstavne prostore in vabil mimoidoče, da se sami sprehodijo čez Celje in si ogledajo celotno razstavo.

Dogajanje festivala podpira Zavod Celeia Celje. Podrobnejši pregled in sprotno dogajanje na festivalu lahko spremljate na FB ReciDesign, podobe recikliranja ter na instagramu recidesign.

Print

 

 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki