7
Gao Arhitekti: Stanovanje Belle vie

Radoživ interier stanovanja za mlado družino, poln drznih kontrastov in življenjskega elana, so oblikovali Gao Arhitekti.

C’est la belle vie! Družinski dom v prestolnici, popolno izhodišče za vsakodnevne podvige, kamor se je zvečer veselje spet vračati. Velika jedilna miza, za katero se vsi zberemo in okrepčamo, udoben kavč, svetla terasa, pa še dovolj zasebnosti za vse. Gao arhitekti so se urejanja interierja stanovanja za mlado in aktivno družino lotili z življenjskim slogom naročnikov v mislih, in oblikovali dom, v katerem ni nikoli dolgčas.

Stanovanje se že v vhodnem delu razdeli na dva programska sklopa: kuhinjsko-bivalnega ter spalno-kopalniškega. Oblikovanje bivalnega dela kot enotnega sklopa je bilo eno izmed glavnih izhodišč projekta, in arhitekti so se zato odločili za jasno povezovalno potezo. Glavno steno, ki poteka vse od vhodnega predprostora pa do kuhinje, so oblekli v keramiko, ki tako vizualno usmeri obiskovalca ter poenoti prostor v urejeno celoto. To še okrepi topla sivina glavnih pohištvenih elementov, ki pa so prijetno kontrastni z razigranimi barvami tekstilnih dodatkov in medeninastih detajlov.

Črni stoli in luči usidrajo vizualni gravitacijski pol stanovanja tja, kamor tudi zares spada: za kuhinjsko mizo. Topel, rustikalen parket in veliko zelenja v stanovanju pa uravnotežujeta sodobno eleganco, ki je sicer zelo prisotna v stanovanju, z domačno, sproščeno atmosfero.

Gao Arhitekti:

»Stanovanje Belle vie smo oblikovali z ozirom na dinamičen življenjski slog in prefinjen okus mlade družine. Deli se na bivalni del, ki je povezan z vhodom, ter na zasebni del s spalnimi prostori in kopalnico. Glavno vodilo pri oblikovanju interierja je bila čim večja povezanost in pretočnost bivalnega dela stanovanja. To smo dosegli z enotno keramično stensko oblogo, ki se vije vzdolž celotne stene, ki razmejuje vhodni in bivalni del. Izbrana keramika s svojo naravno teksturo in brezčasnostjo poudari monumentalnost nosilne stene ter prevzame vlogo glavnega element interierja, barve in teksture stenske keramike pa so narekovale izbor barvne palete preostale opreme.«

 

Ime projekta: Stanovanje Belle vie
Interier: Gao Arhitekti
Investitor: zasebni
Fotograf: Miran Kambič
Lokacija: Ljubljana
Leto načrtovanja: 2018
Leto izvedbe: 2019
Površine: 114 m2
Mizarski del: Lestetik d.o.o.
Tipska oprema: Element-are d.o.o.
Zavese: Uva, Javornik in Javornik, d.n.o.

Piše: Ajda Bračič

 

Podprite Outsider z naročilom!

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki