5
Ink: Stanovanje 25m2

Prijetno mestno oazo na zgolj 25m2 sta opremili arhitektki Luca Jereb Premrl in Janja Orel, ki sodelujeta pod imenom Ink Arhitektura in Interier.

Manj je zares lahko več! Osvežujoče je naleteti na prenovo, ki v času stanovanjske krize majhnost lastne površine izkorišča sebi v prid, in ki ni namenjena kratkoročni oddaji ali turizmu. Ne, stanovanje na 25m2 je čisto pravi dom z vsemi elementi, ki mu pritičejo. Premišljena zasnova omejen prostor oblikuje tako, da skoraj ni videti, da gre za enosobno stanovanje: prostori so med seboj pomensko ločeni in zagotavljajo določeno mero intime, hkrati pa so fleksibilni in med seboj povezani.

Multifunkcijski podest vizualno razmejuje stanovanje na bivalni in spalni del, je hkrati klop, postelja, shranjevalni kotiček, obenem pa celotno stanovanje razgiba in obogati. Naročnica si je želela tudi dovolj prostora za shranjevanje, zato vzdolž celotne stene teče omara, v kateri se skrivajo pisarniški kotiček, garderoba, shramba za čistila, sesalec in drugi nepogrešljivi domači pripomočki. Ker stanovanje osvetljuje eno samo okno, sta arhitektki veliko pozornosti namenili tudi izbiri materialov in barv, ki svetlobo dobro odbijajo in optično še dodatno večajo prostor.

stanje pred prenovo

 Ink Arhitektura:
Stanovanje je bilo zasnovano za aktivno in sodobno dekle, ki svoje dneve preživi med ljudmi v telovadnici in v sržu mestnega vrveža. Domov, k svoji psički, se rada vrne v umirjeno in sproščujoče vzdušje, to mora biti prostor, ki ji ne bo jemal energije in ki od nje ne bo zahteval prevelikih odrekanj.“

 Ime projekta: Stanovanje 25m2
Investitor: zasebni
Fotograf: Andraž Jenkole
Lokacija: Ljubljana

Leto načrtovanja: 2018
Leto izvedbe: 2019
Površine: 25m2

Projektanti: Ink.arhitektura.interier Luca Jereb Premrl, m.i.a. in Janja Orel, u.d.i.a.
Izvajalci: Mizarstvo Ravnohrib
Dobavitelji gradbenih materialov: Parketarstvo Valenčič

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki