Rola-Copy-600x600
Literarni natečaj za kratko zgodbo: Straniščna spletka
Vse bralce in prijatelje bralcev ter prijatelje prijateljev bralcev vabimo k sodelovanju na natečaju za kratko zgodbo v žanru straniščne spletke. Zgodba naj bo dolga približno 5 minut ali 5000 znakov brez presledkov. Zmagovalce, ki jih bo izbrala strokovna žirija, čakajo lepe nagrade.
Člane žirije smo vprašali, kaj najraje prebirajo na stranišču – objavljamo kot vzpodbudo in smernice, kako jih boste s svojimi zgodbami najlažje zapeljali.
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Tina Košir

“Na stranišču sicer ne berem, ker na njem preživim premalo časa, ko se enkrat usedem s knjigo, pa rada obsedim za vsaj pol ure … A veliko mojih prijateljev, predvsem tistih z majhnimi otroki, ima v kopalnici pravo mini knjižnico – čez dan je stranišče njihovo osrednje bralno zatočišče. Moja anketa med njimi (in obisk njihovih stranišč) je pokazala, da berejo presenetljivo “nestraniščno” literaturo – od znanstvenih razprav do vrhunske literature in vse vmes. “Straniščno branje” je skratka očitno sinonim za tisto, kar si človek pač res res res želi prebrati – pa magari na stranišču!”
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Agata Tomažič

Beseda “straniščno čtivo” ima slabšalen, če ne kar obscen prizvok. Ampak jaz mislim, da je s predsodki dokončno treba opraviti: tako kot je kopalnica tisti prostor v stanovanju, kjer se kuje vsakokratna strategija, kako preživeti porajajoči se dan, in se odvijajo tehtni dialogii s podobo v ogledalu, je tudi stranišče prostor za tiho meditacijo in osebnostno rast. Med mojimi znanci so ljudje, ki imajo na stranišču najrazličnejše publikacije, od atlasov sveta do zbirke Sto romanov, zame pa je nepogrešljiva knjiga Dvesto zlatih latinskih izrekov, v katero se je mogoče poljubno dolgo poglabljati in odkrivati modrosti starejših in pametnejših od nas. Homo sum: humani nihil a me alienum puto.
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Andrej Hočevar

Na stranišču najraje berem programske knjižice umetniških festivalov. Najbolj silovito odjeknejo teoretski uvodi in kratki opisi pod fotografijami.
Revija Outsider in podjetje Geberit razpisujeta literarni natečaj!
Vzemite si svojih pet minut. Udobno se usedite, zadihajte in se sprostite. Naj vam misli zaplavajo po domišljiji in privabijo zanimivo zgodbo ali domislico. Zapišite jo. Kratko, prepričljivo, zanimivo, vznemirljivo, zabavno, smešno, napeto, lahko tudi žalostno ali grozljivo. Dajte si duška. Omejitve ni, razen te, da jo lahko bralec prebere v petih minutah.
Dolžina: približno 5000 znakov brez presledkov.
Tista zgodba, ki bo najbolj navdušila našo literarno komisijo, bo prejela lepo nagrado in bo objavljena v zimski številki revije Outsider.
Pošljite svojo zgodbo do 13. novembra 2017 na [email protected] in se potegujte za nagrade:
1. nagrada: 300,00 €* in dizajnerski stol,
3 x priznanje: 100,00 €*,
10 x celoletna naročnina na revijo Outsider.
* Vsi navedeni zneski so v bruto vrednosti.
Za dodatne informacije pišite na [email protected]
Komisija, ki bo izbrala nagrajence: Agata Tomažič, Andrej Hočevar, Tina Košir
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]
Mailchimp brez napisa

Povezani članki