TS13
Manja Bergant: Stanovanje TS

Ambient stanovanja TS prepleta množico tekstur v nevtralnih barvnih odtenkih. Za mlad par ga je zasnovala arhitektka Manja Bergant.

Nevtralna barvna paleta ambienta je bila želja lastnikov; vedno učinkovita rešitev namreč zagotavlja brezčasnost, svetlejši odtenki med belo in bež pa stanovanje delajo prijetno svetlo. Nevtralni toni so podlaga, ki zagotavlja, da se bo lahko stanovanje v prihodnosti spreminjalo po želji lastnikov. Glede na želje in počutje jo bosta lahko dopolnjevala s poudarki in ključnimi kosi. A arhitektka je kljub temu poskrbela, da interier ni niti najmanj dolgočasen: veliko pozornosti je namreč posvetila različnim teksturam. Keramične ploščice ter tapete, v katere so oblečene stene, se poigravajo z geometrijskimi vzorci, ki v stanovanje vnesejo nevsiljivo dinamiko.

V stanovanju z 88m2 je bilo prostora za kakovostno bivanje dovolj. Shranjevalnega prostora je v vgradnih omarah obilo, te pa se lično vrstijo v neprekinjenih linijah. Tudi kuhinja je zasnovana linijsko, ob izhodu na teraso pa se izteče v priročen delovni kotiček. Vsi bivalni in spalni prostori imajo izhod na teraso, kar stanovanje vizualno poveča in stke z okolico.

 Manja Bergant:

»Hodnik, ki je bil primarno predeljen z vrati, smo odprli in vzdolž celotne dolžine zasnovali veliko vgradno omaro, katere monotonost razbijejo dinamično razporejeni linearni vsadni ročaji ter dve niši. V predelu vstopa v stanovanje je večnamenska klop z ogledalom, ki z na zadnji strani vgrajenim svetilom prostor prijetno ambientalno osvetli.«

 

Ime projekta: STANOVANJE TS
Investitor:
zasebni
Fotograf:
Larisa Kazić
Lokacija:
Ljubljana center

 

Leto načrtovanja: 2017
Leto izvedbe: 2017

Površina: 88 m2

 

Projektant notranje opreme: Manja Bergant, m.i.a.

Pripravila: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki