House-V-(promo)-V1-(8)
Marasovic arhitekti: Stanovanje V1

Marasovic arhitekti v starem centru Kopra prenavljajo hišo s tremi stanovanjskimi enotami. Najmanjša meri le 35 kvadratnih metrov in ima le eno okno. Kljub temu so arhitekti med debelimi zidovi ustvarili prijetno in moderno bivališče.

Dnevni prostor s kuhinjo so umestili v svetlejši del stanovanja, medtem ko so spalnica, garderoba in kopalnica umaknjeni v notranjost in se skrivajo pred pogledi iz ulice. Predelna stena med kuhinjo in spalnico prepušča svetlobo vse do zadnje stene, z zavesami pa se lahko zagotovi intimnost.

Za maksimalni izkoristek majhne površine stanovanja je večina pohištva izdelanega po meri. Tako so na primer kuhinjske omare vgrajene v zid in skoraj da neopazne. Jedilna miza in police so zasnovane minimalistično ter v prostoru delujejo lahkotno, tako da ta lažje zadiha in ne deluje natrpano.

 

 

Z izbranimi materiali interierja so arhitekti želeli poudariti nekdanje razkošje hiše ter jo hkrati pripeljati v sodobnost. Stenski opaž deluje nostalgično, v kombinaciji z detajli iz črnega aluminija in svetlega lesa pa je celoten ambient moderen in ne preveč resnoben.

Ime projekta: apartment v1
Avtor projekta: marasovic arhitekti
Investitor: zasebni
Fotograf: blaž škorjanc
Lokacija: koper

Leto načrtovanja: 2018
Leto izvedbe: 2020
Površine: 35m2

Projektanti:
– Gradbene konstrukcije: Estatik Igor Grdina s.p.
– Strojne napeljave: Inkoterm d.o.o.

Izvajalci:
Glavni izvajalec gradbeno obrtniških del: Pro5 gradnje d.o.o.

Mizarska dela – mizarstvo ivančič s.p.
Zasteklitve – pi-modul d.o.o.
Okna – okna Šemrl d.o.o.
Svetila – Arcadia d.o.o.
Keramika – Aquanobile
Sanitarna keramika, armature – AM Satus d.o.o.

Besedilo: Gaja Golob

 

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki