MCA-NOM-F-03-i
Miha Čebulj Arhitektura: Pisarne Nomago

Arhitekt Miha Čebulj dobro razume, kakšne so prostorske potrebe zaposlenih danes. Za Nomago, podjetje ki je nastalo z združevanjem več drugih, in ki je ob svojem začetku želelo popolnoma prevetriti tako način delovanja kot svojo podobo, je oblikoval sodoben pisarniški prostor.

Novi načini dela zahtevajo nove prostore – to je povsem jasno. Ozke in zadušljive pisarne so že nekaj časa preteklost. V zadnjem času smo tudi v slovenskem prostoru priča novemu valu oblikovanja delovnih prostorov. Ti so odprti, dinamični, razgibani. S svojimi ambienti se prilagajajo raznolikim nalogam, s katerimi se v enem delovnem dnevu srečujejo zaposleni. Vendar pa vsak nov prostor prinaša nove inovacije. Miha Čebulj je ob oblikovanju pisarn Nomago domiselno oblikoval prijetno delovno okolje, ki spodbuja kreativnost.

Jedro prostora predstavlja osrednji odprt prostor, ki ga na obodu obdaja pas sejnih sob in zasebnejših pisarn. Med tema dvema skrajnostima, ki nakazujeta dve klasični skrajnosti pisarniškega dela – osredotočeno individualno delo in živahen skupinski sestanek – se vzpostavlja steklena predelna membrana, ki se po želji odpira in zapira. Tako glede na trenutne potrebe zaposlenih nastajajo mikroambienti, ki jih je arhitekt načrtoval na podlagi analize delovnih procesov v pisarni.

Nove pisarne podjetja Nomago s svojimi raznolikimi in stimulativnimi ambienti pripomorejo k plodni izmenjavi idej in gradnji dobrih delovnih odnosov, kar je ključno za dobro poslovanje podjetja. To je arhitektura, ki služi napredku; je način, kako kar najbolj neposredno začutimo pozitivne posledice kakovostnega grajenega okolja.

Miha Čebulj:
»Nomago je nastal z združitvijo več uveljavljenih slovenskih podjetij v novo družbo, ki ponuja najsodobnejše storitve mobilnosti. Nov začetek zahteva nov poslovni prostor, ki materializira vizijo podjetja, da se združi dolgoletno izkušenost z inovativno energijo start-upa. V fluidnem prostoru se zvezno prelivajo različni udobni delovni ambienti, ki vzpodbujajo učinkovito komunikacijo in sodelovanje. S svojo drznostjo prostor motivira in vzpodbuja kreativnost, kar povečuje produktivnost in zadovoljstvo zaposlenih.«

Ime projekta: Pisarne Nomago
Avtor projekta:
MCA – Miha Čebulj Arhitektura (www.mc-a.si)
Miha Čebulj  u.d.i.a.  m.arch.(bi)

Lokacija: Ljubljana
Leto izvedbe: 2019
Površina: 750 m2
Fotograf: Miran Kambič

Piše: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki