Untitled
Nagrada za slovenske arhitekte v Bratislavi

Bratislava, 14. junij 2018 –

Zaključil se je mednarodni natečaj Baumit Life Challenge, na katerem strokovna žirija izbira najlepše izvedbe fasad. Na natečaj je prispelo 324 projektov iz 30 držav, izmed katerih je žirija izbrala 36 finalistov, ki so se v Bratislavi pomerili za naslove najlepših fasad in seveda najboljših arhitekturnih rešitev v Evropi. V finalni izbor sta se uvrstila tudi dva slovenska projekta, katerima je mednarodna strokovna žirija v finalu podelila največ točk v njunih kategorijah.

Zmagovalec v kategoriji enodružinskih hiš: Styria arhitektura → PAVILJON V KOZOLCU

V kategoriji enodružinskih hiš je požel navdušenje slovenski projekt »Paviljon v kozolcu«, delo mariborskega arhitekturnega studia Styria arhitektura, ki ga vodi David Mišič. Hiša povezuje kulturno krajino z okoljem in vključuje stavbno dediščino v kulturo sodobnega življenja.

 

Zmagovalec v kategoriji večstanovanjskih stavb: Gužič Trplan arhitekti → CENTER STAREJŠIH IZOLA 

Mednarodni arhitekturni natečaj Baumit Life Challenge je že tretjič iskal najbolj zanimive arhitekturne rešitve, ki so izdelane z materiali Baumit.  Tekmovanje je potekalo v šestih kategorijah: enodružinske hiše, večstanovanjske stavbe, ne-stanovanjske stavbe, toplotne prenove, zgodovinske prenove in v posebni kategoriji »Struktura poudari obliko«.

Mednarodna strokovna žirija 13 arhitektov je do konca marca ocenila prijavljene projekte in izbrala 36 najboljših (6 v vsaki kategoriji).

Nagrado skupnega zmagovalca (Baumit Challenge Award) je prejel španski projekt INSTITUT MUNICIPAL DE L\’HABITATGE I REHABILITACIÓ

Ostale nagrajene države poleg Španije in Slovenije so še Nemčija, Avstrija in Češka.

Foto: Miran Kambič

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki