od-do-arhitektura-interier-S-01-web
Od-do arhitektura: Interier hiše S

Naročniki so kupili hišo na ključ po že izdelanem projektu. V želji, da bi zasnovo bolje prilagodili svojim potrebam, so se obrnili na pisarno Od-do arhitektura, ki se je procesu celovite zasnove notranje arhitekture in interierja pridružila pred začetkom gradnje.

V sodelovanju z naročniki so najprej izvedli nekaj tlorisnih sprememb. Največ posegov je bilo v nadstropju, kjer se nahajajo spalni prostori: z reorganizacijo so oblikovali spalnico en suite, povezano z garderobo in veliko kopalnico, ki je od spalnice ločena samo s stekleno steno tuša, pridobili pa so tudi prostor za pralnico in dodatno kopalnico na koncu hodnika poleg otroških sob.

Pritličje je dnevno, z velikim osrednjim bivalnim prostorom. Kuhinja je v skladu s sodobnimi minimalističnimi principi zasnovana kot linearen pohištveni element, ki pa za vrati na levi skriva presenečenje: vhod v shrambo oziroma pravcati servisni trakt z  lastnim dostopom iz zunanjosti.

V svetlem in odprtem interierju nevtralno belino in teksturo lesa dopolnjujejo sivi in pastelni odtenki tekstilnih elementov, za poudarke pa so arhitekti izbrali marmornati kamniti sloj in poudarjen vertikalni vzorec narebrene lesene obloge.

Ime projekta: Interier hiše S
Avtor projekta: od-do arhitektura
Lokacija: Kranj

Leto načrtovanja: 2022
Leto izvedbe: 2023

Površine skupaj: 180 m² neto
Pritličje: 100 m²
Podstrešje: 80 m²
Parcela: 550 m²
Pozidana površina: 150 m²

Izvajalci:
Glavni izvajalec gradbeno-obrtniških del: Alfa Natura
Notranja oprema in mizarska dela: Mizarstvo Florjančič
Kamin: Kamini Kočevar
Keramika in sanitarna oprema: Interrier showroom
Lesena konstrukcija: Alfa Natura
Stavbno pohištvo: M Sora

Foto: Ana Skobe
Pripravil: L. J.

*

Vsebine, ki jih objavljamo na spletu, so drugačne od vsebin v tiskani reviji. Revija in splet imata ločeni uredniški zasnovi. Z naročilom revije podprete oboje, spletne in tiskane vsebine, in omogočite Outsiderjevo ustvarjanje na različnih kanalih. 

Naročite se lahko v spletni trgovini ali pa nam pišite na: [email protected]

Hvala!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki