od-do-arhitektura_Stanovanje-AS-16-(zaključna)
Od-do arhitektura: Stanovanje AS

Izhodišče oblikovanja interierja, ki so ga zasnovali arhitekti studia Od-do arhitektura, je bilo ustvariti svetle in prostorne ambiente.

V sobah tako prevladuje čistost beline, ki jo še dodatno poudarjajo pozorno oblikovani detajli v črni barvi. Dihotomija svetlega in temnega tvori prepričljivo celostno podobo, ki izpolnjuje tako estetska kot uporabnostna pričakovanja.

V reorganiziranem tlorisu je jasna ločitev bivalnega in spalnega dela, ki ju povezuje predprostor. Vstop v dnevno sobo naznani pozlačeni obok. Njegovi stranici, ki se lahko odpreta, integrirani sta omari za shranjevanje – sijajno sodelovanje ornamenta in funkcije.

Kot glavno potezo stanovanja so arhitekti izpostavili »osem metrov in pol dolg vgradni element, ki vsebuje kuhinjo, shranjevalne površine, integriran klimat in se podaljša v garderobo«. Osrčje bivalnega prostora je zofa, ki je postavljena v središče prostora. Krožnost okrog zofe poudarjajo tudi nasloni, ki su uporabni iz vseh strani.

Jedilnica, ki sicer dosledno sledi brezčasnemu oblikovalskemu jeziku, je barvno poenotena s hrastovim parketom, črni stoli z vitkimi podporami pa izražajo atribut individualnosti, značilne za interierje izpod veščih rok arhitektov biroja Od-do arhitektura.

Stanje pred prenovo

Ime projekta: Stanovanje AS
Avtorji projekta: Matic Škarabot, Aleksi Vičič, Aleš Žmavc
Investitor: zasebni
Fotograf: Matic Škarabot
Lokacija: Ljubljana

Leto načrtovanja: 2020
Leto izvedbe: 2020

Glavni izvajalec gradbeno-obrtniških del: Sloform, d. o. o.

Notranja oprema:
Sloform, d. o. o.
Svetlarna, d. o. o.
Rex Kralj, d. o. o.

Pripravila: Manca Košir

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki