living room side view 02
Od-do arhitektura: Stanovanje LC

Spoznajte nov biro na slovenski arhitekturni sceni: to je od-do arhitektura. Mlada arhitekta, ki stojita za novo znamko, pri Outsiderju debitirata z notranjo opremo Stanovanja LC.

Bi tudi vi imeli stanovanje, ki se z opremo prilagaja vašemu počutju? Za to ne potrebujete divjih tehnoloških rešitev, le dva arhitekta, ki si upata poseči po najpreprostejših rešitvah (ki so še vedno tudi najučinkovitejše). Belo pohištvo, ki se lahko popolnoma zapre in z enakomerno mrežo svoje povrhnjice prostoru določa koordinate preprostega bivanja – za tiste dni, ko bi dali vse za malo miru in red v glavi. Ko taisto pohištvo elegantno zloži bela krilca ob stran, pa se v njem prikaže vsa globina in domačnost celjskega stanovanja: izbrana knjižnica, asortiment kakovostnega žganja, televizor, na potovanjih nabrane dragocenosti, kuhinjske potrebščine.

Tloris je urejen, da ga je veselje pogledati. Posebnost stanovanja je zagotovo to, da je njegov tloris skoraj popoln kvadrat, in da dve od sosednjih stranic tega kvadrata zavzema velika zasteklitev, ki sega od vrha do tal dupleksa. Velika okna sta arhitekta opremila z lahnimi belimi zavesami, ki dajejo slutiti pogled na veličastno panoramo, ki se skriva za njimi – tudi če si jo le zamišljamo.  Metropolitanskega značaja stanovanja ne gre zanikati.

Aleš Žmavc, polovica od-do arhitekture, nam je konec projekta v e-mail sporočilu naznanil takole: »Pred kratkim sva s kolegom Maticem Škarabotom zaključila zanimivo prenovo dupleks stanovanja v Celju. Meniva, da se nama je projekt še kar posrečil.« Tudi mi menimo tako!

 

Od-do arhitektura:
»Razumevanje zasnove sodobnega meščanskega stanovanja je zamišljeno skozi postavitev dnevnih in jedilnih pohištvenih elementov v središče prostora. Možnost druženja z razširjeno družino ali prijatelji predstavlja osnovo za razvoj prostorske in pohištvene razporeditve. Osrednjo vlogo opreme namesto pohištva prevzame življenje družine v stanovanju.«

 

Ime projekta: Stanovanje LC
Notranja oprema: od-do arhitektura
Investitor: Zasebni
Fotograf: Matic Škarabot
Lokacija: Celje

Leto načrtovanja: 2018
Leto izvedbe: 2018/2019
Površine: 117 m2

 

Projektanti:

– Gradbene konstrukcije: Monter d.o.o.

– Elektro instalacije: Monter d.o.o.

– Strojne napeljave: Monter d.o.o.

 

Izvajalci:

Mizarska dela: Mizarstvo Gajšek d.o.o.

Svetila: Vertigo bird

Keramika: Interior showroom

Pohištvo: Rex Kralj, Kubus interior, Žakelj

 

Podprite Outsider z naročilom!

 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki