01_
PLASTIC MONSTER by FALL-IN-GREEN

Skupina Fall-in-green so v Dalmaciji, na obalah Dugega otoka, ki na zahodni strani meji na odprto morje, postavili zanimivo inštalacijo. Fall-in-green verjamejo, da z manjšimi intervencijami lahko širijo obzorja in opozarjajo na okoljske probleme in pomembnost skladnega načina življenja z naravo.

wIMG_3584

Na divje obale otoka redno naplavlja smeti. V akciji Plastic Monster sta avtorja skulpture, Lorenka Stropnik in T. Tomljanović očistila severozahodni rt otoka in iz najbolj zanimivih kosov smeti postavila skulpturo na obali.

w_IMG_3427

Intervencija je bila skozi igriv način opozorilo na težavo, s katero se sooča del hrvaške obale. Mnogi turisti so domov odnesli fotografije, kjer so pozirali ob skulpturi. Tisto poletje je bil Plastic Monster atrakcija tega, sicer manj obljudenega, dela obale.

w_IMG_3420

Fall-In-Green je projekt, ki govori o načinu bivanja, približevanju k naravi in ustvarjanju novih izkušenj, obenem pa je kritičen do okoljske problematike, vsakdanjih navad in načinov sodobnega življenja. Projekt je eksperiment sobivanja v skupnosti, kjer vzpostavljamo nova pravila. Fall-In-Green nas uči to, kar smo v mestu pozabili ali česar nikoli nismo imeli priložnosti izkusiti.

wIMG_3465

PROJEKT: PLASTIC MONSTER
VIR: ČISTILNA AKCIJA, DELAVNICA
LOKACIJA: DUGI OTOK
AVTOR: FALL-IN-GREEN / L. STROPNIK, T. TOMLJANOVIĆ
DATUM IZDELAVE: SEPTEMBER 2013

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki