10_MG_4042-web
Prostori Studia AUTORI v Beogradu

Ekipa srbske arhitekturne pisarne Studio AUTORI je prenovila historično stanovanje iz leta 1926 v središču Beograda in ga preoblikovala v prostoren arhitekturni studio za potrebe lastne ustvarjalne dejavnosti.

»Ko smo se lotili načrtovanja lastne pisarne, smo želeli, da odraža našo ekipo in njene vsakodnevne dejavnosti, predvsem pa smo želeli ustvariti prostor, v katerem se bomo počutili dobro,« pravijo v beograjskem studiu.

Z izbiro mehkega nevtralnega ozadja sten v naravnem glinenem ometu so zasnovali jasen in topel ambient, ki ga dopolnjujejo minimalni tehnični detajli v črni barvi in pohištvo, ki so ga prav tako v večji meri oblikovali sami.

Ključni prostorski element je par velikih vrtljivih zrcalnih vrat, ki obenem povezujejo in ločujejo osrednje sobe – vežo, delovni prostor in konferenčno sobo – ter z vsakim zasukom ustvarijo svežo perspektivo studia. Dodaten sloj, ki še poudari igro mehkih in dvoumnih zamejitev, tvorijo zavese na enotnem stropnem vodilu v veži in delovni sobi.

Majhna delavnica za makete z originalnimi okenskimi okvirji in črno pobarvanim parketom nastopa kot izjema v uglajeni celoti.

»Prostor, ki je nekje vmes med studiem, sodobno pisarno in galerijo, ponuja številne različne scenarije, ki se lahko odvijajo v njem. Želeli smo izhajati iz ideje praznega, skoraj galerijskega prostora, ki deluje kot vabilo za prihajajoče projekte in dejavnosti ter predmete, ki ga bodo sčasoma zapolnili.«

 

Tloris studia v aksonometriji

 

Ime projekta: Pisarna Studia AUTORI
Avtor projekta: Studio AUTORI
Lokacija: Beograd, Srbija

Leto zaključka: 2022
Bruto površina: 130 m²

Glineni ometi: Matteo Brioni
Pohištvo: Muuto, Herman Miller, Menu

Fotografija: Relja Ivanić
Pripravil: L. J.

Mailchimp brez napisa

Povezani članki