babushka-11-(1)
Prostornina: Babushka Boutique Zagreb

V hrvaški prestolnici je zaživela podružnica priljubljene ljubljanske trgovine. Za interier so poskrbeli v pisarni Prostornina.

Babushka Boutique je trgovinica z izdelki slovenskih in tujih ustvarjalcev, v kateri lahko kupimo vse od nakita do dodatkov za dom. Ljubek prodajni program dopolnjuje prepoznavna vizualna podoba, ki jasno opredeljuje vzdušje v Babushki in poudarja njihovo ljubezen do vsega lepega in ličnega. Te podobe so se držali tudi v pisarni Prostornina ob zasnovi prenove poslovnih prostorov v Zagrebu in ureditvi nove trgovinice. Ta je zaživela v prepoznavnih pastelnih barvah in cvetličnih vzorcih, ki so Babushkino identiteto uspešno prenesle na novo lokacijo.

Novi butik je umeščen v staro meščansko hišo, ki je bila pred tem izpraznjena. Cilj arhitektk je bilo ustvariti prijeten in domačen prostor, v katerem bi se obiskovalci počutili udobno. Svetle barvne odtenke dopolnjuje restavrirano staro pohištvo, ki v prostor vnaša patino preteklosti. Izdelki so predstavljeni na različnih višinah in na površinah različnih tekstur, kar obisk trgovine spremeni v vznemirljivo igro odkrivanja drobnih zakladov.

Prostornina:
Z notranjo opremo trgovine smo želele poudariti spoštovanje do ročnih veščin in ljubezen do umetnosti, ki jo goji Babushka Boutique. Prostor je poln zanimivih spominov in zgodb, ki obiskovalce popeljejo v svet sanj in domišlije.

 

 

Ime projekta: Babushka Boutique Zagreb
Investitor: Babushka Boutique
Fotograf: Babushka Boutique
Lokacija: Zagreb, Hrvaška
Leto načrtovanja: 2020
Leto izvedbe: 2020
Površine:  44m2

Projektanti: PROSTORNINA d.o.o., Nina Galič inter. arch., Ana Jerše univ. dipl. inž. arh., Živa Lutman MFA design, Tjaša Gerdej dipl. diz.
Gradbene konstrukcije: IPC-inženjering d.o.o.
Elektro instalacije:   IPC-inženjering d.o.o.
Strojne napeljave:     IPC-inženjering d.o.o.

Izvajalci:
Mizarska dela: MPLES d.o.o
Restavrirano pohištvo: Stilno pohištvo – Ferjan Polonca s.p.
Tapete in tabla: Promotor d. o. o.

Dobavitelji gradbenih materialov:
Tlaki: EKO STIL talne obloge
Svetila: TEMS-US

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki