_DSC1623_Prostornina_Woop_Carting_foto_J_Marolt
Prostornina: Woop! Karting

Na seznam stvari, ki se jih boste lotili po koncu karantene, lahko dodate obisk novega karting centra Woop!, ki je eden izmed najsodobnejših v Evropi. Za njegovo arhitekturno podobo so poskrbele projektantke iz pisarne Prostornina.

Samo karting stezo, ki v kar dveh nivojih ponuja enega najrazburljivejših karting doživetij sploh, so oblikovali strokovnjaki za karting steze iz podjetja 360 karting. Za celostno doživetje prostora pa so poskrbeli pri Prostornini. Njihovo oblikovalsko izhodišče so predstavljali robin pogoji prostora, v katerem se karting center nahaja, celostna podoba podjetja Woop!, in pa surova, a sofisticirana identiteta avtomobilske industrije. Tako se prostor barvno navezuje na celostno podobo podjetja, ki jo sestavljajo barve iz CMYK četverice.

Ena od glavnih značilnosti obstoječega prostora, v katerem je urejena steza, je pomanjkanje naravne osvetlitve. Vendar pri tem projektu to ni bila pomanjkljivost – projektantke so se odločile, da umetno osvetlitev uporabijo kot oblikovalsko orodje in z njeno pomočjo ustvarijo nove ambiente. Premišljena osvetlitev ob progi tako še povečuje občutek hitrosti in dodatno ojača užitek ob vožnji. Izstopa tudi ovalno svetilo nad recepcijo, ki s svojo obliko posnema pult, nad katerim visi, hkrati pa spominja tudi na najbolj osnovno obliko gokart proge.

Prostornina:
“Družabni del je zasnovan v svetlih barvah, saj smo ga želeli narediti udobnega za vse obiskovalce, tudi za tiste, ki v prostore pridejo zgolj kot spremstvo dirkačem. V drugem delu prostora pa smo z interierjem želeli dvigniti adrenalin vsem tistim, ki se podajo na adrenalinsko izkušnjo. S tem razlogom smo v interier umestili tunel z modro razsvetljavo, ki obiskovalca iz družabnega dela popelje v svet adrenalina.«

 

 

Ime projekta: WOOP! KARTING
Fotograf: Janez Marolt
Lokacija: BTC, Ljubljana

Leto načrtovanja: 2019
Leto izvedbe: 2020

Površine:
Celota (m2): 2369 m2
Del, načrtovan iz strani Prostornina (bar, recepcija, kuhinja, razgledni podest, sobe za zabave, garderoba, breefing room, sanitarije) (m2): 530 m2
Karting steza – projektirali Karting 360 (m2): 1839 m2
Projektanti: PROSTORNINA – Nina Galič inter. arch., Živa Lutman M. F. A. Design, Ana Jerše univ. dipl. inž. arh., Tjaša Gerdej abs.

Izvajalci:
Mizarska dela: mizarstvo Jagodic
Kovinarska dela: Ključavničarstvo Marjan Golob
Svetila: TEMS US, Intra lighting, KSL svetila
Tapeciranje: Kauch
Steklarska dela: KONTO PRO

Izvajalci proge: 360 karting

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki