romana_
Romana Lilič: TREBA SE JE ZNATI USTAVITI

Romana Lilič, svetovalka za odnose z javnostmi in fotografinja, ki živi v turistični vasi na koncu kalifornijskega polotoka v Mehiki, 10,000 km stran od Slovenije. Outsiderjeva kolumnistka. V mojem domačem mestu ni velikih galerij, razstav ali kulturnih dogodkov, kot sem jih vajena iz Ljubljane ali večjih urbanih središč, zato vsako potovanje izkoristim za kulturno izobraževanje.

Arhitektura leta: novo krilo Tate Modern v Londonu biroja Herzog & de Meuron

-Razstava leta: Beneški Bienale, kjer je letos razstavljal tudi moj mož, Mariano Arias Diez. Njegov projekt za “trajnostno gradnjo” socialno bivanje, narejen iz stisnjene zemlje, ki ga je v okviru organizacije Caba Lab nacrtoval za prizadete po orkanu Odile, je bil izbran in razstavljen v Mehiškem paviljonu. Kar mi je bilo še dodatno všeč na letošnjem Bienalu, pa so tudi projekti, ki niso temeljili na več milijonskih investicijah, ampak “99% arhitektura”, ki je namenjena veliki večini ljudi.

– Knjiga: Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less, Greg McKeown

Misel: Težko bi izbrala le eno misel za letošnje leto. A glede na to, da danes težko zadržimo pozornost na eni temi ali predmetu več kot nekaj sekund, bi izločila tole: “In an age of constant movement, nothing is more urgent than sitting still.” – Pico Iyer

 

Dogodek: moj dogodek leta osebno je bil koncert Savages v New Yorku, na globalnem nivoju pa bi rekla, da so bile to ameriške volitve.

– Outsiderjev članek: moja najljubša je še vedno prva številka. Taka posebna je, nekaj novega, svežega, in mi je zelo pri srcu.

01_outsider1_slo_lowres_naslovnica

– Novoletna zelja:  Potovati več in daleč

 

 

 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki